A. Kupčinskas: pirmininkauti Seimo Ekonomikos komitetui galėčiau, bet dėl to spręs frakcija

Paskirtam žemės ūkio ministrui Kaziui Starkevičiui užsiminus, kad realiausias pretendentas jį pakeisti Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko poste yra Andrius Kupčinskas, šis tikina esąs pasiruošęs užimti minėtas pareigas, tačiau pritarsiantis tokiam sprendimui, kokį priims konservatorių frakciją. Vis tik jis pažymėjo, kad darbo specifika jam yra pažįstama ir komiteto pirmininkavimui kliūčių politikas nemato.

„Girdėjau, kad Kazys pareiškė. Dar vakar buvome susitikę Seime, aptarėme ne tik kaunietiškas aktualijas, bet ir šiaip. Viskas priklausys nuo frakcijos, kaip ji apsispręs, taip ir bus. Dabartinėje laiko tėkmėje viskas labai laikina, rinkimai už 2 mėnesių, tai ta garbė laikina. Yra ką veikti ir taip rinkiminės kampanijos metu“, – Eltai teigė A. Kupčinskas.

„Aišku, reikėtų tam skirti papildomo laiko, bet kaip frakcija apsispręs, taip ir bus. Tą darbą aš išmanau, antrą kadenciją dirbu Ekonomikos komitete, tai man naujų aktualijų, klausimų ar problemų nebūtų. Visą einamą informaciją žinau, komitete nesu pasyviausias narys, esu įsigilinęs į problematiką, dažnai būdavau ir projektų išvadų rengėjas“, – pažymėjo jis.

Neformaliai konservatorių frakcijos viduje taip pat kalbama, kad tarp realiausių pretendentų užimti minėtas pareigas yra A. Kupčinskas. Nors buvęs Kauno meras tikino, kad gali atsirasti ir kitų kandidatų be jo, tačiau situaciją sunkina artėjantys parlamento rinkimai.

„Galbūt bus ir kitų kandidatų, manau antradienį aptarsime, bet kiek suprantu darbotvarkėje dar to klausimo nėra, tai nereikia skubinti įvykių. Seimo rudens sesija bus kitokia, nerutininė. Visi jau išėjo daugiau į rinkimus, ir rudenį bus dar labiau išėję. Kiek projektų Seime suksis, kiek jų reikės aptarinėti ir priimti išvadas Ekonomikos komitete, tai kol kas nematant darbų programos, sudėtinga pasakyti“, – sakė politikas.

„Bet temos, ar transporto, ar inovacijų, ar aukštųjų technologijų, ar energetikos, ar trys pagrindinės ministerijos, kuruojamos parlamentinės kontrolės būdu, Ekonomikos ir inovacijų, Energetikos ar Susisiekimo, man gerai pažįstamos. Jei dėl posto ar garbės, tai esu pasirengęs priimti bet kokį frakcijos sprendimą ir bet kurį kitą kolegą palaikyti ar net šiek tiek užjausti, nes vieni bus labiau pasinešę į rinkimų kampaniją, kiti prižiūrėti ir Seimo darbą“, – pažymėjo jis.

K. Starkevičius ketvirtadienį tikino Seimo Ekonomikos Komiteto pirmininku matantis A. Kupčinską. Politiko teigimu, ilgametis Kauno meras būtų „tinkamas atstovas“.

„Galvočiau, kad yra pas mus daug puikių, bet Andrius Kupčinskas, kuris buvęs ilgametis Kauno meras, jis bus tinkamas atstovas. Be to pats liksiu komitete“, – „Žinių radijui“ teigė K. Starkevičius.

ELTA primena, kad pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą dėl atnaujintos Vyriausybės. Šalies vadovas patvirtino ir dviejų naujų ministrų kandidatūras – Sveikatos apsaugos ministerijai paskirtas vadovauti iki šiol viceministro pareigas ėjęs Aurimas Pečkauskas, o žemės ūkio ministru tapo Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, konservatorius Kazys Starkevičius.

Pastarajam tapus ministru, vadovauti komitetui turės būti paskirtas kitas parlamentaras.

Naujai patvirtinti ministrai dar turės prisiekti Seime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gėda, nieko meras A. Kupčinskas nesugebėjo padaryti Kaunui, Matijošaitis sutvarkė viską.Kaip toks pateko į Seimą. K.Starkevičiau, negadinkit savo reputacijos, siūlykite kitą kandidatą.

Pikts Senelis klausia mandagiai

Pikts Senelis klausia mandagiai portretas
Ar butu ekonomika kaip Kauno keĺiai buvo?

Anonimas

Anonimas portretas
kuo durnesnis tuo vertingesnis -KASKAM
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių