Kviečia diskutuoti dėl atskirų rinkimų apygardų užsienio lietuviams

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad didelis užsienio lietuvių aktyvumas prezidento rinkimuose yra pagrindas diskutuoti dėl vienos ar dviejų atskirų rinkimų apygardų užsienyje.

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, prezidento rinkimuose bei dviejuose referendumuose užsienyje balsavo 42,5 tūkst. Lietuvos piliečių – tikėtina, kad šis skaičius augs, nes dar keletą dienų bus laukiama balsavusiųjų paštu biuletenių. Iš viso balsuoti registravosi 61 tūkst. rinkėjų arba tris kartus daugiau nei 2016-aisiais renkant Seimą.

Toks aktyvus balsavimas užsienyje yra pagrindas nedelsiant pradėti diskusiją dėl vienos ar dviejų atskirų Seimo rinkimų apygardų užsienyje gyvenantiems lietuviams.

„Toks aktyvus balsavimas užsienyje yra pagrindas nedelsiant pradėti diskusiją dėl vienos ar dviejų atskirų Seimo rinkimų apygardų užsienyje gyvenantiems lietuviams“, – pranešime teigė L. Linkevičius.

Ministras apgailestavo, kad nors referendumas dėl dvigubos pilietybės įvyko, balsų pakeisti Konstitucijos 12 straipsnį nepakako.

Anot L. Linkevičiaus, „išreikšta aiški Tautos valia yra svarbus signalas, kad turime susitelkti ir dar intensyviau ieškoti kelių, kaip  transatlantinius ir euorintegracinius kriterijus atitinkančių šalių pilietybę įgiję mūsų piliečiai galėtų išsaugoti ir Lietuvos pilietybę“.

„Galbūt jau dabar turėtume pradėti ruoštis pakartotiniam referendumui šiuo klausimu, kuris galėtų būti surengtas su kitais prezidento rinkimais 2024 metais“, – teigia L. Linkevičius.

Diplomatinėse atstovybėse balsavę piliečiai labiausiai palaikė Ingridą Šimonytę – už ją balsavo 51 proc. visų atvykusių rinkėjų. Už Gitaną Nausėdą užsienyje balsavo per 29 proc., už Saulių Skvernelį – daugiau nei 7 proc. turinčių balso teisę. Pirmadienį popiet dar nebuvo suskaičiuoti balsai iš trijų užsienio apylinkių.

Antrasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 26-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
marionetinis /chamiakas/ vykdo nkvdmagnol nurodymus idomu ar ir kitai kurtizanei lenks nugara?....

...

... portretas
Kliedesiai: išvykę turi balsuot savo buvusiose apygardose, tai šiais laikais nėra sunku padaryt.

idomu

idomu portretas
komsorgas ant paklimo bangos idomu kaip bus kai gelele iseis gal vel prasysis priimamamas ir partija
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių