Pereiti į pagrindinį turinį

L. Kasčiūnas: VST turi stiprėti saugodama kritinę infrastruktūrą, tam padės naujas vadas

Prie Policijos departamento taip ir neprijungtos Viešojo saugumo tarnybos (VST) ateitį krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas sako matantis saugant valstybės kritinę infrastruktūrą.

Laurynas Kasčiūnas
Laurynas Kasčiūnas / P. Peleckio / BNS nuotr.

Ministras tikisi, kad šioje srityje VST stiprės jos vadovu tapus Viktorui Grabauskui, jį į šias pareigas trečiadienį paskyrė Vyriausybė.

„Aš visąlaik pasisakiau už kuo stipresnę ir glaudesnę Vidaus reikalų ministerijos (VRM) struktūrų, priklausančių ginkluotosioms pajėgoms, sąveiką su kariuomene. Ir VST ateitį matau pirmiausia kaip ypač svarbų saugant kritinę infrastruktūrą“, – žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį sakė L. Kasčiūnas.

„Todėl mano požiūriu, ką reikia daryti ir jau darome Alytaus atveju, – kurti mobilias komandas, kurios saugotų mūsų infrastruktūrą nuo įvairių droninių ir ant žemės vykstančių provokacijų“, – pridūrė jis.

Ministras pažymėjo, kad kritinė šalies infrastruktūra dabar aprūpinama antidroninėmis sistemomis, ir čia yra „labai gera niša stiprėti VST“.

„Ta kryptimi reikia judėti ir, man atrodo, judėsime labai sėkmingai, nes būsimas VST vadas, mano požiūriu, yra žmogus, žinantis reikalą“, – teigė L. Kasčiūnas.

Seimas pernai rugsėjį po pateikimo pritarė Vyriausybės siūlymui pertvarkyti VST prijungiant ją prie Policijos departamento.

Anot projekto, tarnyba policijos dalimi turėjo tapti nuo šių metų kovo, tačiau pertvarka įstrigo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui dėl jos nepateikus savo pozicijos.

Tuo metu L. Kasčiūno vadovautas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos (NSGK) komitetas pernai pasiūlė Teisės ir teisėtvarkos komitetui grąžinti projektą iniciatoriams tobulinti. NSGK nuomone, VST prijungimas nebuvo pakankamai išdiskutuotas, siūlytas netinkamu metu, nesuteikiantis pridėtinės vertės tarnybai kaip karo meto ginkluotųjų pajėgų vienetui.

VST yra atsakinga už viešosios tvarkos atkūrimą ekstremalių, krizinių situacijų metu, konvojavimo vykdymą, strateginių objektų apsaugą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų