L. Linkevičius: Baltarusijoje tęsiasi sunkūs žmogaus teisių pažeidimai

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius nuotoliniu būdu penktadienį pasisakė Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių tarybos 45-osios sesijos skubiuose debatuose dėl žmogaus teisių padėties Baltarusijoje.

Ministras ragino tarptautinę bendruomenę bendrais ir ryžtingais veiksmais reaguoti į besitęsiančius žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje.

L. Linkevičius taip pat pakvietė tarptautinę bendruomenę ištirti žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje ir paragino Baltarusijos vadovybę nuosekliai bendradarbiauti su visais JT mechanizmais žmogaus teisių klausimais, įskaitant JT specialiuosius pranešėjus.

„Lietuva dar kartą ragina Baltarusiją surengti demokratiškus rinkimus, užtikrinti žmogaus teises ir nedelsiant nutraukti bet kokius antpuolius prieš taikius protestuotojus ir žurnalistus“, – pabrėžė L. Linkevičius.

Klausimas dėl žmogaus teisių padėties Baltarusijoje Europos Sąjungos iniciatyva papildomai įtrauktas į Žmogus teisių tarybos 45-osios sesijos darbotvarkę, kurioje, be skubių debatų, bus priimta ir rezoliucija dėl besitęsiančių žmogaus teisių pažeidimų šalyje.

Žmogaus teisių taryba yra JT žmogaus teisių apsaugos institucija, įsteigta JT Generalinės Asamblėjos 2006 metais. Pagrindinė jos funkcija – skatinti visuotinę pagarbą žmogaus teisių ir laisvių apsaugai, reaguoti į žmogaus teisių pažeidimus ir teikti dėl jų rekomendacijas. Lietuva Taryboje iki šiol turi stebėtojos statusą, tačiau yra iškėlusi savo kandidatūrą tapti Žmogaus teisių tarybos nare 2022-2024 metų laikotarpiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Didelė riebi kiaulė.....tuoj jai bus galas...

tam bezmenui

tam bezmenui portretas
tu [belorus]didele kiaule; O tai ,kas vyksta bialarusijoje,,,neturetu rupeti Lietuviams;;Tai slavu tauta [kaip ir ukrainieciai] ir jie ar jos turetu begti prieglobscio --I Rusija ir vesti debatus ,nes Lietuviai bialorusiams --near gimininga tauta ir isileidus juos I Lietuva jie neintegruosis ,o ves toki gyvenima ,kaip Lietuvos cigonai,,Slavams yra ARTIMA visapusiskai Rusija [[jieyra pakrshcio baltesni [bet] rusai.

deinis

deinis portretas
Todėl ir tesiasi k,ad mulkinat baltarusiu jaunimą nedirbti ,streikuoti ,jie irgi užsimanė tapti milijonieriais nedirbdami kaip pas mus o jeigu koks baltarusų veikėjas pareikalautų mūsų prezidento atsistatydinti ,juk jie irgi nežino ar balsai nesuklastoti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių