Pereiti į pagrindinį turinį

L. Linkevičius: gauname įvairių žinių iš Ukrainos

2015-05-18 09:00
LRT
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / AFP nuotr.

Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrai Briuselyje susipažins su naujausia padėtimi Ukrainoje. Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad, nors apie šalį gaunama įvairių žinių, tikimasi, jog konkrečios informacijos pateiks Ukrainos užsienio reikalų ministras.

„Gauname labai įvairių žinių apie padidėjusį pajėgumų judėjimą Ukrainos viduje. Deja, negauname žinių apie tai, kad būtų nutraukta parama separatistams. Tai fiksavome ir po Johno Kerry apsilankymo Maskvoje, kai jis NATO ministrams suteikė informacijos apie tą vizitą. Tai štai dabar bus šviežia informacija iš vietos apie tai, kaip [situaciją] vertina ukrainiečiai ir, be abejo, kaip ją vertiname mes“, – LRT Radijui sako užsienio reikalų ministras L. Linkevičius.

Ukrainos kariuomenė pranešė šalies rytuose sulaikiusi du Rusijos karius.

Į Briuselį išvykstantis Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybos posėdyje, skirtame saugumo ir gynybos politikos klausimams, grėsmėms ES kaimynystėje aptarti.

Dalyje šio susitikimo dalyvaus ir gynybos ministrai, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

L.Linkevičius dalyvaus bendruose užsienio reikalų ir gynybos ministrų pietuose su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu, kur bus aptartos saugumo grėsmės ES kaimynystėje.

Vėliau bendroje ministrų darbo sesijoje bus diskutuojama apie pasirengimą birželio 25–26 dienomis numatytai Europos Vadovų Tarybai bendros saugumo ir gynybos politikos klausimu. Taip pat bus kalbama apie priemones kovai su nelegalia migracija, siekiant užkirsti kelią tolesnėms žūtims Viduržemio jūroje. Paskutinis klausimas užsienio reikalų ministrų posėdžio darbotvarkėje –  Artimųjų Rytų taikos proceso aktualijos.

Lietuvos ministras savo ruožtu Briuselyje susitiks su Ukrainos užsienio reikalų ministru Pavlo Klimkinu bei Serbijos premjeru Aleksandru Vučičiumi ir užsienio reikalų ministru Ivica Dačičiumi.

Kovos su nelegalia migracija priemonių įgyvendinimas taip pat bus aptartas antradienį vyksiančiame ES Bendrųjų reikalų tarybos posėdyje.

Daugiau naujienų