L. Linkevičius: Europos šalys sieks koordinuoti poziciją dėl Kinijos

Vidurio ir Šiaurės Europos šalys pirmadienį aptarė galimybes glaudžiau koordinuoti pozicijas dėl Kinijos, augant įtampai dėl technologijų milžinės „Huawei“ investicijų, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pasak jo, santykiai su Kinija buvo viena svarbių temų Palangoje vykusiame Baltijos, Šiaurės ir Višegrado šalių užsienio reikalų ministrų susitikime.

„Kalbėjome apie tai, kaip turime koordinuoti savo veiksmus, suderinti pozicijas, turėti kokią nors bendrą politiką Kinijos atžvilgiu, kiek tai įmanoma“, – žurnalistams po susitikimo sakė L. Linkevičius.

„Mums reikia solidarumo, vieningumo ir bendresnio vertinimo šitų veiksmų, kurie pastaruoju metu vyksta visame pasaulyje. Dėl „Huawei“ yra labai daug klausimų, daug kur 5G ryšys diegiamas, įvairios šalys turi savo įžvalgų“, – pridūrė ministras.

Dėl „Huawei“ yra labai daug klausimų, daug kur 5G ryšys diegiamas, įvairios šalys turi savo įžvalgų.

Jungtinės Valstijos pastaruoju metu ėmė spausti partnerius Europoje atsisakyti „Huawei“ įrangos. Amerikiečiai sako, kad ši įranga gali padėti Kinijai šnipinėti Vakarų įmones ir verslą.

„Huawei“ kategoriškai neigia, kad jos įranga gali būti naudojama šnipinėti.

Pasak L. Linkevičiaus, per susitikimą Palangoje taip pat pabrėžta būtinybė išsaugoti vieningą poziciją dėl Rusijos destruktyvių veiksmų ir siekti sklaidyti nepasitikėjimą atmosferą tarp Europos ir Jungtinių valstijų.

„Tai, kas susiję su transatlantine darbotvarke, mes tikrai turime daug temų, kurios reikalauja daugiau laiko tam, kad padidėtų pasitikėjimas tarp abiejų Atlanto pusių“, – kalbėjo L. Linkevičius.

Pasak ministro, taip pat kalbėta apie artėjančius Europos Parlamento rinkimus, „Brexit'ą“, klimato kaitą ir žmogaus teises.

Palangos susitikime dalyvavo aštuonių šalių ministrai, dar keturioms valstybėms atstovavo žemesnio rango diplomatai.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiusHuaweiKinija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Neptunas

Neptunas portretas
Kiek dar gali jis vaikščioti neteistas komunistų o dabar kabliu subinlaizys
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių