L. Linkevičius ir ES vyriausiasis įgaliotinis aptarė situaciją Baltarusijoje

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius telefoninio pokalbio metu su ES vyriausiuoju įgaliotiniu užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepu Borrelliu aptarė nerimą keliančią situaciją Baltarusijoje.

L. Linkevičius akcentavo koordinacijos ir bendrų Europos Sąjungos (ES) veiksmų, reaguojant į įvykius Baltarusijoje, svarbą.

Pokalbyje ministras pažymėjo, kad būtina užtikrinti, jog Baltarusijos valdžios struktūros nenaudotų jėgos prieš opoziciją ir žiniasklaidos atstovus.

Ministras taip pat informavo apie artimiausiu metu numatomą Astravo atominės elektrinės paleidimą ir jo skubinimą saugumo sąskaita, delsiant atsakyti į Europos branduolinę saugą reguliuojančių institucijų grupės pateiktus klausimus. L. Linkevičius taip pat akcentavo, kad Lietuva tikisi aktyvaus ES institucijų įsitraukimo į šią problemą. Baltarusijai svarbus bendradarbiavimas su ES, būtent todėl šalis privalo vykdyti įsipareigojimus.

Pasak L. Linkevičiaus, Lietuva ir ES yra suinteresuotos ir pasirengusios prisidėti prie Baltarusijos nepriklausomybės ir suvereniteto išsaugojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ko

ko portretas
noret juk komsomolcas /dirba/ tokiam karsty ir dar vyruso fone kaip neuzdusta juk tokius politcirkus sprendzia kad graudu darosi turek savigarbos turet savo nuomone sau ir nekisk nosies i svetima kiema nes tai tuscios kalbos kaip ir Paleckio nuomone kuria nagrinet atidavei vsd tai veidmainiska....

Nervas

Nervas portretas
Sarmata dėl šito Linkevičiaus veiklos....

Anonimas

Anonimas portretas
Išrinks Lukašenką ir be jūsų. Savo problemų žiūrėkit.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių