L. Linkevičius: Lietuvos pozicija nelegalios Krymo aneksijos klausimu išlieka tvirta

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Ženevoje (Šveicarijoje) pirmadienį dalyvavo Ukrainos, Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos organizuotame renginyje, kuriame aptarti žmogaus teisių pažeidimai Rusijos nelegaliai aneksuotuose Kryme ir Sevastopolyje, ypatingą dėmesį skiriant politiniams kaliniams.

„Rusijos vykdomi žmogaus teisių pažeidimai Kryme negali būti toleruojami. Lietuva remia ir rems žmogaus teisių gynėjų pastangas kovoti su Kremliaus vykdoma sistemine represijų politika ir ragina tarptautinę bendruomenę prisidėti prie šių pastangų“, – Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojamas ministras.

L. Linkevičius taip pat pabrėžė, kad Rusijos nenoras įsileisti į Krymą Jungtinių Tautų Žmogaus teisių stebėjimo misijos atstovų tik įrodo Rusijos agresyvią poziciją ir daro represijas patyrusių politinių kalinių liudijimus dar aktualesnius.

Žmogaus teisių tarybos 43-iosios sesijos paraštėse vykusiame renginyje taip pat dalyvavo Ukrainos, Latvijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai bei neseniai išlaisvinti Rusijos neteisėtai sulaikyti ir įkalinti Ukrainos aktyvistai politiniai kaliniai Volodymyras Baluchas ir Edemas Bekirovas.

Dalyviai pasveikino Ukrainos pastangas dėl karo Rytų Ukrainoje užbaigimo ir pabrėžė Rusijos atsakomybę bei konkrečių veiksmų poreikį. Vieningai pabrėžta, pažymima URM pranešime, kad nelegalios Krymo ir Sevastopolio aneksijos klausimas turi išlikti prioritetiniu klausimu tarptautinės politikos darbotvarkėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artūras

Artūras portretas
Pasturlakų nuomonė niekam neįdomi ! Krymas buvo ir bus Rusijos dalimi !

O KOKS GI YRA VASALU HIMNAS?

O KOKS GI YRA VASALU HIMNAS? portretas
...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių