L. Linkevičius pirmasis iš ES ministrų apsilankė Moldovoje po valdžios pasikeitimo

Su Moldovos vadovais ketvirtadienį Kišiniove susitikęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasveikino taikų valdžios perdavimą ir pažadėjo, kad Europos Sąjunga rems šalį, jei joje bus vykdomos reformos.

Tai pirmas Europos Sąjungos ministro vizitas Moldovoje po konstitucinės krizės ir valdžios pasikeitimo.

„Svarbu, kad įvyko taikus perdavimas po įtampos ir konfrontacijos. Koalicija susikūrė neįprasta, buvo daug klausimų dėl europinio kelio tęstinumo. Mano tikslas buvo pakartoti, kad ES parama priklausys nuo reformų pažangos“, – BNS telefonu iš Moldovos sakė L. Linkevičius.

Jo teigimu, tiek Lietuva, tiek visa ES yra pasirengusi padėti Moldovai kovoti su pinigų plovimu, korupcija, reformuoti policiją ir teisės sistemą.

L. Linkevičius Moldovoje susitiko su prezidentu Igoriu Dodonu, premjere Maia Sandu (Maja Sandu), kitais Vyriausybės nariais ir opozicinės Demokratų partijos atstovais.

Ministro L. Linkevičiaus vizitas įvyko praėjus dviem savaitėms nuo Demokratų partijos sprendimo pasitraukti į opoziciją ir perduoti valdžią M. Sandu vadovaujamai Vyriausybei taikiu būdu.

Į naująją koalicinę vyriausybę įeina prorusiška prezidento Igorio Dodono Socialistų partija ir proeuropietiškas aljansas ACUM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taip ir plinta po Europą kiaulių maras. :/

Atvažiavo

Atvažiavo portretas
Prozonduoti kaip reikalai po Plahotniuko-draugo pabegimo:) Matyt niekas iš kolegu nebuvo ispeje apie akcija BEGA-OLIGARHAS:)

arvys

arvys portretas
oho, vatinukai jus saunuoliai...jus tikrai pagirs jusu vadas piterije uz aktyvuma :) Tik o gero suprantate,kad jusu suniuku balsas niekur neina...jus amsekite kiek tik norite, bet karavanas eina toliau ir toliau nu ruskyno...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių