Pereiti į pagrindinį turinį

L. Linkevičius neigia, kad ES sutarė pratęsti sankcijas Rusijai

2016-06-21 11:41
BNS inf.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius neigia žiniasklaidos pranešimus, kad Europos Sąjungos (ES) šalių ambasadoriai sutarė pratęsti ekonomines sankcijas Rusijai.

Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / V. Skaraičio / Fotobanko nuotr.

„Šiuo metu tokio sprendimo dar nėra“, – BNS antradienį sakė L.Linkevičius.

Pasak jo, kol kas tiksliai nėra aišku, kada bus priimtas sprendimas: „Aš tikiuosi, kad jis nebus labai delsiamas.“

Ministras teigė, kad ambasadoriai antradienį sankcijų Rusijai nepratęsė, nes ne visos šalys tam pasirengusios. Nors jis konkrečiai neįvardijo tų šalių, Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Marcas Ayrault (Žanas Markas Airo) anksčiau šią savaitę teigė, jog ES negali automatiškai pratęsti sankcijų Rusijai be deramų diskusijų. Vis dėlto jis pridūrė, kad klausimo dėl sankcijų panaikinimo nėra, kol Rusija nepadeda įgyvendinti Minsko susitarimų.

L. Linkevičius taip pat tikino, kad bendras ES nusiteikimas pratęsti sankcijas yra.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris) praėjusio mėnesio pabaigoje sakė, kad ES turėtų svarstyti, kaip žingsnis po žingsnio švelninti ekonomines sankcijas Rusijai, jeigu bus pažanga įgyvendinant Minsko susitarimus.

Tačiau Lietuvos ministras teigė per pokalbius su Ukrainos pareigūnais išgirdęs, kad pažangos įtvirtinant taiką šalyje nėra.

„Aš vakar bendravau su Ukrainos kolega, klausiau, ar yra požymiai pažangos, ir jis man paneigė visa tai“, – BNS sakė L. Linkevičius.

„Kartais suprantamas tas noras matyti pagerėjimą, bet mes vis dėlto turime vadovautis faktais ir esame situacija“, – pridūrė jis.

Ekonominės ES sankcijos Rusijai yra nukreiptos prieš Rusijos naftos, finansų ir gynybos sektorius. Jos įvestos, kai 2014 metų liepą Rytų Ukrainoje numuštas „Malaysia Airlines“ lėktuvas.

Praėjusią savaitę ES dar metams, iki 2017-ųjų birželio, pratęsė atskiras sankcijas, įvestas po to, kai Rusija 2014 metų kovą aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį.

ES taip pat yra įvedusi atskirus vizų draudimus ir turto įšaldymo priemones konkretiems Rusijos ir Ukrainos veikėjams, už jų paramą separatistams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų