L. Linkevičius: pritariame siekiui išplėsti sankcijas Baltarusijos režimui

Lietuva pritaria siekiui išplėsti sankcijas Baltarusijos režimo atstovams po protestuose dalyvavusio jauno vyro Ramano Bandarenkos mirties, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Pritariame siekiui išplėsti sankcionuojamų asmenų sąrašus, ypač po R. Bandarenkos mirties ir pastarųjų dienų brutalaus susidorojimo su Baltarusijos žmonėmis“, – L. Linkevičiaus poziciją BNS perdavė jo atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

„Laisvosios Europos radijas/Laisvės radijas“ pirmadienį pranešė, kad ketvirtadienį  Europos Sąjunga gali pritarti naujoms sankcijoms Baltarusijai.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius savo ruožtu tviteryje pranešė, kad Baltijos šalys netrukus išplės sankcijas režimui.

Pastaruoju metu Baltarusijoje kilo didelis pasipiktinimas, kai būdamas sulaikyme nuo smegenų traumos mirė 31 metų buvęs karys R. Bandarenka. Opozicijos atstovai sako, kad dėl vyro mirties kaltos Aliaksandrui Lukašenkai lojalios saugumo pajėgos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Genute

Genute portretas
Nusišvilpt Baltarusiams ant jūsų. Susitvarkys patys. Jums, kad vandeny drumst. Susitvarkyk it savo kieme. Nes didesnio barako kaip Lietuvoj nėra. Y jus žiūri e. š ir galvoja iš kur šitie paklusnus avinai atsirado?

Pirmadienis

Pirmadienis portretas
Eilinis nieko daugiau pasireikšti negalinčių pasirodymas,prieš vėją nepapūsi.Čia Rusijos įtakos zona ir kiauksėkit į sveikatą,o tokios sankcijos tik politinis šlamštas.

cha

cha portretas
Iš kur dar šitas veikėjas išlindo ? Ar dar nenubuksuotas nuo valdžios ? Ko jis čia kriuksi ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių