L. Linkevičius ragino Vokietiją atsižvelgti į Ukrainos interesus

  • Teksto dydis:

Baltijos valstybių ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų susitikime Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius pakvietė atsižvelgti į Ukrainos ekonominius ir politinius interesus.

L. Linkevičius „paragino Vokietiją atsižvelgti į vykstančią institucinę kaitą Ukrainoje svarstant jos skolos mokėjimo terminus, siekti konkrečių Rusijos įsipareigojimų įvykdymo dėl jos dujų tranzito per Ukrainą pradėjus veikti dujotiekiui „NordStream2“ ir dar įkalintų ukrainiečių jūreivių išlaisvinimo“, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų susitikimas antradienį įvyko Hamburge.

Jame L. Linkevičius „padėkojo Vokietijai už jos karinį dalyvavimą užtikrinant NATO vykdomą Baltijos šalių saugumą, pabrėžė būtinybę stiprinti NATO atgrasymo ir gynybos pajėgumus, Europos Sąjungos ir NATO bendradarbiavimą saugumo srityje“, rašoma URM pranešime spaudai.

Kalbėdamas apie ES Rytų partnerystę, ministras išsakė viltį, kad iki šio formato aukščiausio lygio susitikimo Vokietijos pirmininkavimo ES Tarybai 2020 metais laikotarpiu pavyks pasiekti gilesnės Rytų partnerių integracijos į ES.

Baltijos valstybių ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų susitikimai (formatas 3+1) vyksta kasmet jau 25-erius metus. Praėjusiais metais toks susitikimas įvyko Palangoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che - juk Ukrainos interesas tukt kitų sąskaita!

Italas

Italas portretas
Gerai turėti aštrų liežuvį - niekas nenorės, kad laižytumėte jam užpakalį.

zioply

zioply portretas
palikit haholus ramybeje,beda jie ,hohlendija pasmerkta ,bet kai kurios kiaules to nesupranta.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių