L. Matjošaitytė: VRK iki šiol negavo pranešimų apie rinkimų Radviliškyje pažeidimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) iki šiol negavo pranešimų apie šiurkščius rinkimų įstatymo pažeidimus Radviliškio gyventojams renkant merą, sako komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė.

„Rinkimai vyksta sklandžiai, rinkėjai, nors ir negausiai, bet keliauja į rinkimų apylinkes, VRK nebuvo fiksavusi grubių, šiurkščių rinkimų įstatymų pažeidimų“, – per spaudos konferenciją sekmadienį sakė L. Matjošaitytė.

Anot jos, pranešimų apie galimus pažeidimus taip nėra gauta nei iš vietos rinkimų komisijos, nei iš stebėtojų, nei iš Policijos departamento.

„Policijos departamentas taip pat nepateikė informacijos apie fiksuotus pažeidimus, tad tikimės, kad tų pažeidimų nebus iki pat balsavimo pabaigos“, – sakė L. Matjošaitytė.

Sekmadienį iki 15 val. Radviliškio rajone balsavo 15,46 proc. rinkėjų, o su 10,31 proc. išankstinio balsavimo aktyvumu savo valią jau yra pareiškę 25,77 proc. savivaldybės rinkėjų.

Prieš dvi savaites pirmajame ture aktyvumas buvo šiek tiek didesnis – iki 15 val. buvo balsavę 18,22 proc. rinkėjų, su 10,53 proc. išankstinio balsavimo aktyvumu tai sudarė 28,75 proc. rinkėjų.

Sekmadienį Radviliškio rajono savivaldybės gyventojai antrajame rinkimų ture renka naują merą. Balsavimo apylinkės darbą pradėjo 7 val. ir baigs 20 valandą. Iki balsavimo pabaigos galioja agitacijos draudimas.

Radviliškio mero rinkimų antrajame ture varžosi du daugiausiai balsų per pirmąjį turą surinkę kandidatai: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iškelta Jolanta Margaitienė ir Lietuvos žaliųjų partijos atstovas Vytautas Simelis.

J. Margaitienė šiuo metu eina savivaldybės administracijos direktorės pareigas, V. Simelis yra savivaldybės Paveldosaugos ir turizmo poskyrio vedėjas.

Pirmajame ture prieš dvi savaites dėl mero posto iš viso varžėsi septyni kandidatai.

Laisva Radviliškio rajono mero vieta liko, kai meras konservatorius Antanas Čepononis pernai spalį buvo išrinktas Seimo nariu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

adva'Kotas \\\\\\\...//////

adva'Kotas  \\\\\\\...////// portretas
Užtai ir laimėjo,nes nelkastojo koncervai.

Nustebes

Nustebes portretas
Kur ta grozi matot? Cha cha cha...

ogi

ogi portretas
parinko grazia biorobote kad igautu daugiau politvaiko.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių