Liberalai balsavo pirmininko rinkimuose: prireiks antrojo turo

Trečiadienį vakare paaiškėjo Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimų rezultatai – bus reikalingas antrasis turas, kuriame varžysis parlamentarė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Trakų rajono merė Edita Rudelienė. Vis dėlto nei V. Čmilytė-Nielsen, nei iki šiol partijos pirmininko pareigas ėjęs Eugenijus Gentvilas dėl rezultatų neliūdi. Nesunku surengti antrąjį turą, sako jie.

V. Čmilytės-Nielsen kandidatūrą palaikė 73,48 proc., arba 679 balsavusių liberalų, o Edita Rudelienė surinko 14,18 proc. palaikymą.

Kadangi Liberalų sąjūdyje balso teisę turi 2048 rinkėjai, tačiau nei vienas kandidatas nesurinko daugiau nei trečdalio liberalų, turinčių balso teisę, palaikymo, todėl bus rengiamas antrasis turas rugsėjo 19-21 d. V. Čmilytei-Nielsen iki pergalės pirmajame ture pritrūko vos 4 balsų.

Vis dėlto pati Seimo narė teigė rezultatais nenusivylusi.

„Nevertinu, kad pritrūko, džiaugiuosi, kad aktyvumas buvo pakankamai didelis partiečių. Tikrai didesnis, nei kad buvo, kai mes reitingavome prezidento rinkimuose už savo kandidatus. Tai parodo, kad mūsų kampanija buvo pakankamai gera. Netrukus pratęsime, bus antras turas, tai vertinu kaip pliusą, kaip dar vieną galimybę mums pasinaudoti būtent bendravimu su skyriais. Yra ką gerinti šioje srityje“, – žurnalistams po rinkimų rezultatų paskelbimo sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Jos teigimu, neverta apgailestauti, kad nors liberalų palaikymas jos kandidatūrai procentine išraiška buvo didžiulis, tačiau dalyvavo vis tiek per mažai partiečių.

„Taip, mes konkuruojame dėl partijos pirmininko, bet iš esmės mes esame vienoje komandoje. Aš visiškai to nevertinu kaip pralaimėjimo, jokiais būdais“, – pridūrė V. Čmilytė-Nielsen.

Jai antrino ir E. Gentvilas.

„Aš patenkintas. Nieko nekainuoja surengti antrąjį rinkimų turą, tai tiesiog partijos nariams dar kartą galimybė apmąstyti, prisiimti už savo sprendimą atsakomybę. Nedūsaukime, kad čia per mažai balsuoja, visada norisi, kad šimtu procentų visi pabalsuotų, bet prisiminus, kaip rinkome kandidatą į prezidentus, kai reitingavome Europos Parlamento sąrašą, tai dabar truputį daugiau dalyvavo“, – žurnalistams sakė E. Gentvilas.

Dar liepos pradžioje E. Gentvilas informavo, kad perrinkimo Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimuose nesieks, nes teigė manąs, kad savo darbą partijos lyderio pareigose jau atliko.

E. Gentvilas partijos vadovo kėdę kitam pirmininkui perduos rugsėjo 21 d. partijos suvažiavimo metu.

Dėl partijos pirmininko posto varžėsi keturi kandidatai: V. Čmilytė-Nielsen, Vilniaus skyriaus narys Vytautas Danilevičius, Neringos savivaldybės tarybos narys Andrius Bagdonas ir E. Rudelienė.

Partijos lyderio rinkimuose buvo iškelta ir Joniškio rajono mero Vitalijaus Gailiaus kandidatūra, tačiau ją buvęs parlamentaras ketvirtadienį atsiėmė, pareiškęs paramą V. Čmilytei-Nielsen.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada

Kada portretas
Seniai stebinat... Kada susitvarkysit plaukus? Afroditė , kaip pijokele

Gero linkėjimai

Gero linkėjimai  portretas
Protinga, graži moteris, bet nemalonu žiūrėti. Reikėtų išlįsti iš tamsių rūbų, truputėlį makiažo, susitvarkyti plaukus.

Catrine

Catrine portretas
Tu galvą plauk su šampūnu, kikimara iš Šiauliąą... Amžinai sulypusiais plaukais, kaip Lansbirbis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių