Liberalai nepatenkinti A. Bagdono elgesiu: prašys įvertinti partijos etikos sargų

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas planuoja kreiptis į Liberalų sąjūdžio etikos sargus, kad jie įvertintų frakcijos nario Andriaus Bagdono elgesį balsuojant Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje.

„Aš kreipsiuosi į partijos Etikos ir skaidrumo komisiją, ji turėtų įvertinti tokį partijos nario elgesį“, – pirmadienį BNS sakė Eugenijus Gentvilas.

„Matau problemą, kad Seimo narys, mano kolega aiškina feisbuke, jog jis kažkaip nepagalvojo, kad čia kalba apie Ukrainą. R. Žemaitaičio įraše – apie Ukrainą, Etikos komisijos išvadoje – apie paramą Ukrainai, o jis nepagalvojo...“, – teigė frakcijos seniūnas.

Praėjusią savaitę per Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdį A. Bagdonas balsavo, kad Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, keldamas klausimus bei pasisakydamas dėl „Laisvės TV“ akcijos metu surinktų pinigų Ukrainai paremti panaudojimo, nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatų.

Dabar suprantu neįvertinęs, kokią R. Žemaitaitis parodė nepagarbą visuomenininkams ir visiems gyventojams, kurie nuoširdžiai palaiko Ukrainą.

Seimo etikos sargams apskųsti keli Regionų frakcijos nario R. Žemaitaičio įrašai socialiniame tinkle „Facebook“. 2022 metų liepos 11 dienos įraše jis kėlė klausimą, ar „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas, rinkęs lėšas Ukrainai skirtam koviniam dronui „Bayraktar“, nepralošė tų pinigų. Liepos 16 dieną šį lėšų rinkimą jis pavadino galima afera.

„Andriaus galima afera! Jis 5 vnt. pirko už 50000 Eur. Internete 1 vnt. 8500 Eur. 5x8500=42500 Eur. Tai vadinasi, galimai pavogta 7500 Eur. Tai Andriukas pokeriui galimai nusuko vien nuo dronų 7500 Eur.“, – rašė R. Žemaitaitis.

Vėlesniame įrašė jis kėlė prielaidą, kad „Tapinas ir visi kiti dvaro samdomi nuomonių formuotojai palaiko Hitlerį ir jo siaubingus veiksmus su žydais?“

Seimo Etikos sargai nusprendė, kad R. Žemaitaitis reiškė nuomonę, todėl pažeidimo nefiksavo ir rekomendavo jam „remtis patikrintais faktais, nenurodyti tikėtinų aplinkybių, vengti nepamatuotų vertinimų ir viešuose pasisakymuose pateikti tikslią žinomą informaciją“.

A. Tapinui pasipiktinus tokiu Seimo etikos sargų sprendimu, A. Bagdonas savo balsavimą pavadino klaida.

„Tai buvo klaida. Tokį sprendimą priėmiau remdamasis vien Etikos ir procedūrų komisijos diskusijoje išgirstais politikų argumentais. Kaip liberalas esu įsitikinęs, kad saviraiškos laisvė negali būti ribojama – ar savo mintis skleistų paprastas feisbuko vartotojas, ar Seimo narys. Dabar suprantu neįvertinęs, kokią R. Žemaitaitis parodė nepagarbą visuomenininkams ir visiems gyventojams, kurie nuoširdžiai palaiko Ukrainą“, – „Facebook“ rašė liberalas.

Dėl A. Bagdono elgesio E. Gentvilas penktadienį buvo sukvietęs Liberalų sąjūdžio frakcijos posėdį.

„Buvau penktadienį frakciją sušaukęs, padiskutavome. Jis aiškina, kad nepagalvojo apie paramą Ukrainai, kad R. Žemaitaitis tokiu būdu sumenkino paramą Ukrainai“, – BNS sakė liberalų seniūnas.

E. Gentvilas tvirtino nesuprantąs, kaip kolega galėjo nesuvokti, jog keliama abejonė dėl paramos Ukrainai rinkimo.

„Nuolatos kalbama apie paramą Ukrainai, kai ponas A. Bagdonas po to rašo, kad jis balsuodamas dėl R. Žemaitaičio nusižengimo įvertinimo nepagalvojo apie paramą Ukrainai, niekaip to nesuprantu, nes ten apie tai tik kalbama ir rašoma“, – teigė E. Gentvilas.

Pasak jo, pagal Liberalų sąjūdžio įstatus už etikos pažeidimą partijos nariui gali būti skiriamas įspėjimas, papeikimas arba siūlymas šalinti iš partijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne nu tikrai :) o tai kas per " šventa karvė "

Ne nu tikrai :) o tai kas per " šventa karvė "  portretas
ta pagalba , jei net pasidomėti ja negali , pone liberale Gentvilai ? Pagaliau, seimo nariai vis dar negali balsuoti " savo galva " ? Joooo....kaip liberalu ....

tas kvailelis bagdonėlis

tas kvailelis bagdonėlis portretas
apsijuokė savo kaime, apsijuoks ir seime, klounas visur klounas, nesvarbu, kad mama nupirko vidurinio mokslo baigimo pažymėjimą gerokai per anksti, vos vaikelis sulaukė 32metukų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių