Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuva ir Gruzija susitars dėl nelegalų išsiuntimo

2014-03-26 10:57
BNS inf.
Š. Mažeikos / BFL nuotr.

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas trečiadienį išvyksta į Gruziją, kur su šios šalies kolega pasirašys Lietuvos ir Gruzijos vyriausybių protokolą dėl nelegalų išsiuntimo.

Vyriausybių protokolas įgyvendins Europos Sąjungos (ES) ir Gruzijos susitarimą dėl neteisėtai gyvenančių asmenų readmisijos. Toks susitarimas tarp ES ir Gruzijos buvo pasirašytas 2010 metais.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos (VRM), Lietuvos ir Gruzijos readmisijos susitarimo įgyvendinimo protokolu bus paskirtos kompetentingos abiejų šalių institucijos, nustatytos asmenų grąžinimo su palyda sąlygos, asmenų readmisijos, taikant pagreitintą procedūrą, sąlygos, apklausų tvarka ir terminai bei kiti su readmisijos procesu susiję aspektai.

„Šio protokolo pasirašymas yra svarbus Lietuvai įvykis, nes leis sureguliuoti teisinius klausimus dėl nelegalių migrantų iš Gruzijos, kurių srautas mūsų šalies mastais yra pakankamai didelis“, - pranešime spaudai teigia ministras D.A.Barakauskas.

Vien 2013 metais iš Lietuvos buvo išsiųsti 173 Gruzijos piliečiai, 217 asmenų laikinai įkurdinta Pabradės užsieniečių registracijos centre, 109 asmenys – neįleisti į Lietuvos teritoriją. Šiemet minėtame centre buvo laikinai apgyvendinti 56 Gruzijos pilietybę turintys asmenys, šiuo metu jų ten gyvena 14.

Su Gruzijos vidaus reikalų ministru Aleksandre Tchikaidze taip pat numatoma aptarti Rytų Partnerystės plėtros ir kitus svarbius abiejų šalių bendradarbiavimo vidaus reikalų srityje klausimus, nurodo VRM.

Vizito metu ministras D.A.Barakauskas, be to, numato susipažinti su bendrojo pagalbos telefono 112 funkcionavimu bei kitų su VRM sistema susijusių paslaugų piliečiams teikimu.

Taip pat numatoma pasirašyti susitarimo memorandumą tarp Lietuvos Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos ir Gruzijos finansų monitoringo tarnybos dėl bendradarbiavimo kovojant su nusikalstamu būdu įgytų pajamų legalizavimu ir teroristų finansavimu.

Į ministro vadovaujamą delegaciją įtraukti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktorius Kęstutis Jucevičius, Vadovybės apsaugos departamento direktorius Rymantas Mockevičius, Viešojo saugumo departamento vadovas Sergejus Madalovas ir VRM Teisės ir tyrimų departamento direktorius Nerijus Rudaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų