Lietuva ragina Rusiją pripažinti atsakomybę dėl numušto lėktuvo

Lietuva ragina Rusiją pripažinti atsakomybę dėl numušto lėktuvo, primindama prieš šešerius metus įvykusią MH17 katastrofą.

„Lietuva solidarizuojasi su aukų artimaisiais ir remia jų bei Nyderlandų vyriausybės pastangas siekti Rusijos atsakomybės už šią tragediją pripažinimo Europos Žmogaus Teisių Teisme, taip pat Nyderlandų šiemet pradėtą keturių įtariamųjų teismo procesą“, – sakoma penktadienį Užsienio reikalų ministerijos paskelbtame pranešime.

„Šios tragedijos kaltininkai turi būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, – pažymi ministerija.

Pareiškime Lietuva ragina Rusiją „pagaliau pripažinti Jungtinio tyrimų komiteto pateiktas išvadas apie jos vaidmenį numušant lėktuvą MH17 ir besąlygiškai bendradarbiauti su JTK ir Nyderlandų teismu“.

Rusijos ambasada Vilniuje penktadienį šį URM pareiškimą pavadino gluminančiu. Jos teigimu, Rusija visuomet bendradarbiavo ir bendradarbiaus aiškinantis, kas iš tiesų nutiko ir kas kaltas dėl MH17 numušimo.

„Esame įsitikinę, kad tik depolitizuotas ir profesionalus tyrimas leis išaiškinti tikrąsias įvykio aplinkybes“, – rašoma BNS atsiųstame ambasados komentare.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs lėktuvas numuštas Rusijoje pagaminta raketa virš prorusiškų separatistų kontroliuojamos Rytų Ukrainos dalies. Per katastrofą žuvo visi 298 keleiviai ir įgulos nariai, 196 žuvusieji yra iš Nyderlandų.

Nyderlandų pareigūnai pernai priėmė sprendimą dėl lėktuvo numušimo virš Ukrainos už akių teisti keturis asmenis: tris rusus ir vieną Ukrainos pilietį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kai L. prisipažins organizavęs sprogimą prie Bražuolės tilto ir išmetęs saugumo pulkininką per langą , tada rusai prisipažins numušę tą lėktuvą. Kam prisipažinti nebūtus dalykus ? Pradėkim nuo savęs...

ar ne juokinga?

ar ne juokinga?  portretas
O kodel Rusija turi pripazint ta ko nedare? Kodel neraginate Amerikos kad pateiktu nuotraukas is kariniu palydovu?

Alis...

Alis... portretas
rusai visais laikais buvo ir yra negeriukai...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių