Lietuva uždraudė atvykti V. Janukovyčiui ir dar 17 buvusios valdžios pareigūnų

  • Teksto dydis:

Lietuva nusprendė uždrausti atvykti į šalį buvusiam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui ir dar 17 buvusios Ukrainos valdžios pareigūnų, kurie įtariami žmogaus teisių pažeidimais, prievartos ir jėgos prieš taikius protestuotojus panaudojimu.

Užsienio reikalų ministerija Migracijos departamentui antradienį pateikė 18 asmenų sąrašą, kuriems bus taikomos Lietuvos sankcijos – draudimas atvykti į šalį.

Ministras Linas Linkevičius BNS sakė, kad šis sąrašas nėra baigtinis.

"Sąraše yra V.Janukovyčius, visa buvusi vadovybė, jėgos struktūrų vadovai. Sąrašas nėra baigtinis, jis plėsis. Sąraše yra 18 žmonių, kurie atsakingi už buvusią saugumo situaciją ir kurių veiksmai atvedė į tai, kas atsitiko Kijeve", - teigė ministras.

Prieš prezidentą V.Janukovyčių nukreiptiems protestams praeitą mėnesį peraugus į susirėmimus, Kijeve žuvo beveik 100 žmonių, daug jų Kijevo gatvėse nušovė snaiperiai. V.Janukovyčius iš Ukrainos pabėgo į Rusiją.

ES taip pat grasina bendromis sankcijomis V.Janukovyčiui ir jo bendražygiams, bet asmenų sąrašo rengimas įstrigo Austrija, Šveicarija ir Lichtenšteinas praeitą penktadienį įšaldė V.Janukovyčiaus ir jo bendražygių bankų sąskaitas.

L.Linkevičius anksčiau sakė, kad smurtu kaltinami asmenys Lietuvoje sąskaitų neturėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VA TAI

VA TAI  portretas
Vargsas Janukovyčius, kaip gi jis be lietuvos?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių