„Lietuva – visų“ pristatė rinkimų programą: sąrašo lyderis – A. Krupavičius

Tomo Pačėsos partija „Lietuva – visų“ pristatė savo rinkimų programą. Partiją į rinkimus ves į politiką pasukęs Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Algis Krupavičius. Partija siūlo keisti rinkimų sistemą, atimti Seimo narių neliečiamybę, tautai suteikti teisę paleisti blogai dirbantį Seimą.

Ketvirtadienį surengto programos pristatymo metu partijos pirmininkas T. Pačėsas akcentavo, kad „Lietuva – visų“ rinkimų sąrašas nuo kitų skiriasi tuo, kad dauguma kandidatų yra nepartiniai.

Partijos „Lietuva – visų“ sąrašo lyderis A. Krupavičius akcentavo, kad sąrašas atsirado vėl siekiant į politiką sugrąžinti padorumą.

„Lietuvos politikams reikia sugrąžinti padorumą, sąžiningumą, kompetenciją ir teisingumą – esmines vertybes, esminius orientyrus tiek politikoje, tiek visuomenėje, tiek valstybėje“, – sakė A. Krupavičius.

„Mes sakome, kad politinė partija ir rinkimų sąrašas turi atspindėti visuomenės įvairovę. O visuomenė Lietuvoje yra tikrai skirtinga, joje yra įvairios visuomenės grupės, kartais sutariančios, kartais prieštaraujančios viena kitoms, bet mes visi kartu sudarome Lietuvą“, – akcentavo jis.

Politologas taip pat pabrėžia, kad partijos „Lietuva – visų“ pagrindinis dėmesys ir prioritetas yra skiriamas žmogui.

Lietuvos politikams reikia sugrąžinti padorumą, sąžiningumą, kompetenciją ir teisingumą – esmines vertybes, esminius orientyrus tiek politikoje, tiek visuomenėje, tiek valstybėje.

„Visuomenė, valstybė prasideda nuo žmogaus ir žmonių. Mes kartais pamirštame, kur yra pradžių pradžia, kas yra atskaitos taškas. Mūsų programa sako, kad žmogus – pirmiausiai. Visa programa tam ir yra skirta“, – teigė A. Krupavičius.

Partijos „Lietuva – visų“ rinkimų programoje yra numatytas tikslas sugrąžinti sprendimo galią piliečiams. Dėl to partijos programoje yra numatyta sudaryti sąlygas tautai referendumo būdu atleisti netinkamai savo pareigas atliekantį Seimą.

„Šis siūlymas yra tam, kad rinkėjams, piliečiams po Seimo rinkimų nereikėtų daužyti langų“, – spaudos konferencijos metu teigė A. Krupavičius.

Taip pat partijos programoje siūloma balsuoti ne už sąrašus, o už žmones. Siūloma Lietuvą padalinti į 30 rinkimų apygardų, iš kurių kiekvienoje būtų varžomasi dėl trijų-penkių mandatų, kandidatams taikant reitingavimo principą.

„Lietuva – visų“ savo partijos programoje deklaruoja siekį „atsisakyti kišeninių prokurorų“.

„Šiandieną generalinį prokurorą skiria prezidentas ir Seimas, bet atleisti gali tik prezidentas. Kai tik generalinis prokuroras yra paskiriamas, jis žiūri į vieną pusę, į prezidentą, ir jis anksčiau ar vėliau tampa kišeniniu prokuroru. Tokia tvarka negali ir neturi būti, nes taip mes sugriauname nepriklausomos teisminės sistemos pagrindus“, – akcentavo jis.

„Jeigu prokuroro ataskaita, kuri yra teikiama Seimui, yra du kartus nepatvirtinama, tuomet Seimas turėti teisę prokurorą atleisti“, – savo siūlymą išsakė A. Krupavičius.

Taip pat politologas akcentavo, kad partijos programoje yra numatomas ir siekis atimti iš Seimo narių neliečiamybę. A. Krupavičius įsitikinęs, kad „Lietuva – visų“ yra vienintelė partija, galinti nustebinti artėjančiuose Seimo rinkimuose.

Savo ruožtu partijos pirmininkas T. Pačėsas konferencijos metu informavo dalyvausiantis Pasaulio lietuvių vienmandatėje rinkimų apygardoje, o sąraše užimsiantis paskutinę, 51 vietą.

Partijos lyderis taip pat akcentavo, kad visi Seimo rinkimuose su sąrašu „Lietuva – visų“ dalyvaujantys asmenys yra daug pasiekę savo srityse. Pasak T. Pačėsos, jų dalyvavimas Seimo rinkimuose yra auka visuomenei.

Kaip ELTA jau rašė, su partija „Lietuva – visų“ Seimo rinkimuose dalyvaus ir buvęs Lietuvos karo akademijos rektorius Raimondas Matulis, biologas Adas Darinskas, advokatė bei viena iš „Maisto banko“ kūrėjų Jūratė Zabielaitė, visuomenininkė Ramunė Mereckienė. Su partija „Lietuva – visų“ dalyvaus ir buvusi žurnalistė Rūta Janutienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alytiškė

Alytiškė portretas
Rebiatų klano didvyris išverstaskūris Pačėsas keičia partiją? Politinė prostitutė su bandito žargonu. Na na perspjaus ir poną Karabasą su Žvėryga ir mentu

vovka

vovka portretas
Ir vis tie patys žodžiai: ,,reikia", ,,turi", norim"...O KAIP jūs tai padarysit - kokios KONKREČIOS priemonės, būdai? Ech, nėr lyderių..., tik ,,pažadukai", ,,svajotojai", ,,norėtojai"...

Eiliniai

Eiliniai portretas
priklausomi asmenys rinkimams išverčiantys skūrą.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių