Lietuvoje mažėja neigiamas Rusijos prezidento V. Putino vertinimas

Tyrimų duomenys rodo, kad Lietuvoje nuo 2016 metų laipsniškai mažėja neigiamas Rusijos prezidento Vladimiro Putino vertinimas. Vis tik V. Putinas ir Baltarusijai vadovaujantis Aliaksandras Lukašenka vis dar išlieka bene labiausiai neigiamai vertinami užsienio šalių lyderiai Lietuvoje.

Šiuos „Spinter“ tyrimų duomenis bendrame Nacionalinio saugumo ir gynybos (NSGK) bei Švietimo ir mokslo (ŠMK) komitetų posėdyje pristatė Rytų Europos studijų centro (RESC) analitikas Andrius Prochorenka.

„Jeigu mes pasižiūrėtume į V. Putino vertinimą kelerių metų laikotarpyje nuo 2016 m., tai V. Putino vertinimas, nors vis dar yra labai neigiamas, tačiau jis dabar yra mažiau neigiamas, nei buvo prieš kelerius metus. Jeigu vertintume skalę nuo – 100 iki + 100, tai prieš 4 metus jo vertinimas buvo – 48, dabar jis yra tik – 28. Dabar jo vertinimas yra daug mažiau neigiamas nei prieš kelerius metus“, – komitetų posėdžio metu teigė jis.

ELTA primena, kad komitetai trečiadienį rinkosi aptarti dezinformacijos ir propagandos poveikio Pietryčių Lietuvoje klausimą. Bendrame komitetų posėdyje aptarta vakcinavimo laikotarpiu ypač išaugusi informacinės erdvės svarba, buvo pristatyti duomenys, kaip rusiškos informacijos kanalai formuoja tautinių mažumų požiūrį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visi tai žinome

Visi tai žinome portretas
Putinas išvogė Rusiją, kariuomenės technika liko 60-tų metų, kinai jau 2-3 kartus galingesnė nei Rusija, taip, kad šiandiena Rusija gali tik gasdinti pasaulį savo multikais ir tankais iš faneros. Kinai jau Sibire apsigyveno, baigiasi Rusijos galia.

opa.

opa. portretas
O kas tas Putleris?

НОРМАЛЬНЫЕ ЛИТОВЦЫ ДУМАЮЩИЕ СВОЕЮ ГОЛОВОЮ

НОРМАЛЬНЫЕ ЛИТОВЦЫ ДУМАЮЩИЕ СВОЕЮ ГОЛОВОЮ portretas
В В ПУТИН-ПОМОГИ ЛИТВЕ ИЗБАВИТСЯ ОТ БОЛЬНЫХ РУССОФОБИЕЙ
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių