Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvoje vyksta išankstinis balsavimas prezidento ir EP rinkimuose

2014-05-22 03:42
BNS inf.
A. Ufarto / BFL nuotr.

Ketvirtadienis - paskutinė diena, kada rinkėjai gali iš anksto balsuoti prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

Balsavimas vyks nuo 8 iki 20 valandos savivaldybių pastatuose. Balsuoti iš anksto gali rinkėjai, kurie rinkimų dieną negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę.

Ketvirtadienį tęsiamas ir balsavimas specialiuose paštuose. Balsuoti paštu sudaromos sąlygos rinkėjams, kurie yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, atlieka karo tarnybą, yra laisvės atėmimo įstaigose.

Penktadienį ir šeštadienį vyks balsavimas namuose. Balsuoti namuose gali tam iš anksto užsiregistravę neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi, sukakę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti į rinkimų apylinkę.

Lietuvoje sekmadienį vyks prezidento rinkimų antras turas. Jame varžosi antros kadencijos siekianti prezidentė Dalia Grybauskaitė ir europarlamentaras socialdemokratas Zigmantas Balčytis. Tuo pačiu Lietuvos rinkėjai rinks vienuolika Europos Parlamento narių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų