Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos 25-osioms narystės JT metinėms – tarptautinė konferencija

2016-09-12 08:55
BNS inf.

Atkurtos Lietuvos respublikos tarptautinio pripažinimo ir narystės Jungtinių Tautų Organizacijoje 25-ųjų metinių proga Vilniuje rengiama tarptautinė konferencija.

Reuters nuotr.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM),  konferencija „Vieninga, laisva ir taiki Europa 2040“ rengiama šį ketvirtadienį Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose.

Konferencijoje Lietuvos ir užsienio politikai, akademikai, analitikai ir diplomatai svarstys ateinančių 25-erių metų regiono, Europos ir viso pasaulio raidos perspektyvas. Konferencijos dalyvius sveikins Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Jungtinių Tautų biuro Ženevoje generalinis direktorius Michaelis Molleris (Michaelis Mioleris), įžanginę kalbą tars Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos Pirmininkas prof. Vytautas Landsbergis.

Pirmojoje konferencijos dalyje prezidentai Valdas Adamkus ir Aleksandras Kwasniewskis diskutuos apie aplinkinio regiono, Europos Sąjungos ir jos kaimynystės problemas ir ateitį. Globalios tvarkos ir sąrangos perspektyvos sesijoje dalyvaus popiežiškosios teisingumo ir taikos tarybos pirmininkas kardinolas Peteris Turksonas (Pėteris Turksonas), ekonomistas, Nobelio premijos laureatas Robertas Shilleris (Robertas Šileris), buvęs Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ir gynybos ministras seras Malcolmas Rifkindas (Malkolmas Rifkindas). Pranešėjai diskutuos apie pasaulyje vykstantį jėgų balanso, tarptautinės teisės ir valstybių santvarkų kismą ir šių procesų pasekmes Europos žemynui.

Sesijoje „Quo vadis, Europa?“ pranešėjai sieks rasti atsakymą į klausimą, kaip Europa turėtų ir galėtų spręsti vieną po kito kylančius vis sudėtingesnius iššūkius ir kokių iššūkių laukti ateityje. Sesijoje dalyvaus ekspertai ir politikai iš Vokietijos, Prancūzijos, Ukrainos, Čekijos, Latvijos, Estijos, Gruzijos.

Konferenciją užbaigs Lietuvos užsienio reikalų ministrų forumas „Lietuva tarptautinėje politikoje: 25 atkurtų diplomatinių santykių metai“, kuriame įžvalgomis dalinsis buvę užsienio reikalų ministrai Linas Linkevičius, Algirdas Saudargas, Antanas Valionis, Petras Vaitiekūnas, Vygaudas Ušackas ir Audronius Ažubalis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų