Lietuvos inicijuotiems Ukrainos atstatymo projektams Taivanas skyrė 5 mln. JAV dolerių

Taivanas prisijungė prie Lietuvos iniciatyvos atstatyti Kyjivo srityje Rusijos kariuomenės sugriautą mokyklą Borodyankos miestelyje ir nuo apšaudymo nukentėjusį darželį Irpinėje – skyrė tam 5 mln. JAV dolerių (4,67 mln. eurų).

„Mes labai džiaugiamės priėmę Lietuvos kvietimą bendradarbiauti kartu ir prisidėti 5 mln. dolerių, kaip jau buvo paminėta, statyti mokyklą Ukrainoje. Mums labai džiugu girdėti, kad projektas jau vyksta“, – ketvirtadienį Seime vykstančioje konferencijoje pažymėjo Taivano užsienio reikalų viceministras Roy Chun Lee (Rojus Čun Li).

Pasak jo, Taivanas Ukrainos atstatymo projektams skirs per 56 mln. eurų, šalis bendradarbiaus su pačia Ukraina, Lenkija, Slovakija ir kitomis valstybėmis.

Savo ruožtu ekonomikos ir inovacijų viceministrė Erika Kuročkina sakė, kad Taivano indėlis pagreitins rekonstravimo procesus.

„Taivano indėlis leis pagreitinti rekonstravimo procesą ir užbaigti projektus užtikrinant aukščiausią darbų kokybę“, – kalbėjo ji.

Tikslinis įnašas, pervestas į Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) administruojamą Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos fondą, bus panaudotas mokyklos ir darželio aplinkos gerinimui, apželdinimui ir žaidimo aikštelių įrengimui, pranešė agentūra.

„Šis Taivano indėlis padės sparčiau įgyvendinti Lietuvos inicijuotus Ukrainos atstatymo projektus. Tai projektai, kurie atliepia būtiniausius kasdienius gyventojų poreikius leisti vaikus į darželį, mokyklą ir įkvepia didelės vilties bei tikėjimo ateitimi“, – sakė CPVA vadovė Lidija Kašubienė. 

Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovas Ericas Huangas (Erikas Huangas) sako, kad Taivanui „didelė garbė priimti Lietuvos kvietimą prisijungti prie kelių Lietuvos inicijuotų Ukrainos atkūrimo projektų“.

„Mes sutarėme prisidėti prie mūsų bendro projekto ir siekti bendro gėrio ir padėti atstatyti Ukrainą. Pirmieji du projektai bus skirti mokykloms. Mes manome, kad tai bus naudinga daugiau nei 1 tūkst. Ukrainos vaikų ir tai yra labai svarbus darbas ir projektas“, – spaudos konferencijoje sakė jis.

„Ukraina priešakinėse linijose susiduria su autoritarinio režimo agresija. Turime stiprinti vieni kitus, kad apgintume savo vertybes – demokratiją ir laisvę“, – teigė E. Huangas.

Lietuvos ir Taivano lėšomis bus atstatyta moderni, europietiška mokykla, kurioje mokysis iki 700 vaikų. Darželis Irpinėje bus modernizuotas, pristatant trečią aukštą, todėl grupių skaičius išaugs nuo 12 iki 13. Darželį galės lankyti iki 450 vaikų.

Vyriausybė jau yra skyrusi virš 9,8 mln. eurų mokyklos ir darželio atstatymui. Skirtos lėšos padengs pastatų renovacijos darbus, slėptuvės įrengimą mokykloje ir dalį įrangos įsigijimo. Taivano skirtas finansavimas leis sutvarkyti mokyklos ir darželio aplinką, aprūpinti visa ugdymo procesui reikalinga įranga.

Pasak pranešimo, rangos darbai tiek mokykloje, tiek darželyje vyksta intensyviai – vienu metu objektuose dirba iki 80 statybininkų. Šiuo metu jau yra atlikti demontavimo darbai, statomos naujos sienos, montuojami langai, darželyje statomas trečias aukštas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nors

nors portretas
tures ka pasidalinti, prasideda naujas afioru etapas . o paprasti zmones propagandos prikistom galvom ciulpe pries kara , ciulpia karo metu , ciulps ir po karo

...

... portretas
cirkas čia su ta Ukraina,būųų juokinga jeigu jis nieko nekainuotų

:)))

:))) portretas
net neabejoju, kad lietuva pervede taiwanui, o jau tada taiwanas "skyre"...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių