Lietuvos ir Danijos premjerės aptarė paramą Ukrainai, lūkesčius NATO susitikimui

Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė su Danijos kolege Mette Frederiksen penktadienį aptarė paramą Ukrainai, saugumo situaciją Europoje bei būtinus bendrus sprendimus artėjančiame NATO viršūnių susitikime.

„Esame ypač dėkingi Danijai už ilgametį įsitraukimą stiprinant Baltijos regiono saugumą, kurio svarba tiek mums, tiek visam NATO blokui dar labiau išaugo Rusijai užpuolus Ukrainą. Neatidėliotina parama ukrainiečiams ir NATO rytinio sparno stiprinimas turi būti mūsų darbotvarkės prioritetais jau šiandien, jeigu tikimės ilgalaikės ir tvarios taikos Europoje“, – sakė premjerė I. Šimonytė.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, Danijoje viešinti Lietuvos premjerė taip pat susitiko su Europos Parlamento (EP) pirmininke Roberta Metsola ir aptarė ES aktualijos, Rusijos sukelto karo Ukrainoje pasekmes.

Pasak pranešimo, premjerė I. Šimonytė padėkojo už Europos Parlamento paramą ES kandidatės statuso suteikimo Ukrainai klausimu, ji taip pat pažymėjo, kad tarptautinės bendruomenės solidarumas šiandien svarbus siekiant Ukrainos uostų atblokavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labiau "dėkoju" DANAMS už

 labiau "dėkoju" DANAMS už portretas
GAMTOS aplinkos teršimą auginant KIAULES Lietuvoje, nes Lietuvoje galima t e r š t i GAMTĄ , o danijoje -ne. ----Tai parodo dėl ko danai " vertina" Lietuvą, ko gero, danai PAMATĖ ,kaip konservatorių CHUNTA teršia gamtą su konservo KUPČINSKO pastatyta " auksine" IŠVIETE
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių