Lietuvos, Lenkijos, Sakartvelo ir Ukrainos parlamentarai ragina plėtoti Rytų partnerystę

Lietuvos, Lenkijos, Sakartvelo ir Ukrainos parlamentų užsienio reikalų komitetų atstovai priėmė deklaraciją, kuria pasisakė už tolesnį Rytų partnerystės plėtojimą ir stiprinimą.

Parlamentarai pareiškimą priėmė antradienį nuotoliniame posėdyje Rytų partnerystės aukščiausiojo lygio susitikimo išvakarėse, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Užsienio reikalų komitetų atstovų deklaracijoje prisimenama, kad Rytų partnerystės politika buvo sukurta po Rusijos įsiveržimo į Sakartvelą, pasak dokumento, šiuo metu su panašia grėsme susiduria Ukraina.

Pažymima, kad Europos Sąjungos (ES) atvirų durų politikos principas dėl narystės perspektyvos turėtų atsispindėti konkrečiais veiksmais: raginama leisti Rytų partnerėms dalyvauti Bendrijos programose ir politikoje taikant „daugiau už daugiau“ principą.

Pasak deklaracijos, „demokratinių Baltarusijos jėgų atstovai taip pat turėtų rasti tinkamą vietą šiame dialoge“.

Briuselyje trečiadienį vyks ES ir Rytų partnerystės viršūnių susitikimas, kuriame dalyvaus Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Susitikime daugiausia dėmesio bus skirta Bendrijos ir Rytų partnerių bendradarbiavimo stiprinimui, siekiant šią programą išlaikyti strateginiu ES prioritetu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Estai seniai nusisuko nuo litvinu

Estai seniai nusisuko nuo litvinu portretas
O remti narkomana zelenski tik mes ir sugebam

taip

taip portretas
ta partneryste lgbt

Anonimas

Anonimas portretas
baisu i visas skyles lenda
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių