Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos politikai sveikina Ukrainos parlamento žingsnius

2014-01-28 13:48
BNS inf.
Reuters nuotr.

Lietuvos vadovai antradienį pasveikino Ukrainos parlamento sprendimą atšaukti protestus varžančius įstatymus, tačiau Kijeve viešintis opozicijos lyderis Andrius Kubilius pareiškė, kad krizė gali būti išspręsta tik surengus pirmalaikius prezidento rinkimus.

"Ukrainos parlamentas panaikino prieš protestus nukreiptus įstatymus: būtinas sprendimas ir geras žingsnis sprendžiant krizę", - socialiniame tinkle "Twitter" parašė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Kiek vėliau BNS perduotame komentare prezidentė pažymėjo, jog Susirinkimų laisvę varžančių įstatymų atšaukimas Ukrainos Aukščiausioje Radoje yra tik vienas žingsnis situacijos stabilizavimo link.

"Tikiuosi, kad valdžia ir opozicija ir toliau ieškos konkrečių sprendimų, kaip užkirsti kelią smurtui ir apginti visų Ukrainos žmonių interesus", - spaudos tarnybos pranešime cituojama D.Grybauskaitė.

Aukščiausiosios Rados sprendimą pasveikino ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. "Tikiuosi, kad konstruktyvumas nugalės, siekiant prasmingos išeities dialogo keliu", - "Twitter" parašė ministras.

Ukrainoje viešintis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius pareiškė iš Ukrainos valdžios atstovų nematantis nuoširdaus noro ieškoti išeičių.

"Pagal dabar susiklosčiusią situaciją Ukrainoje vienintelė išeitis išbristi iš politinės krizės yra išankstiniai prezidento rinkimai", - pranešime spaudai teigė buvęs premjeras A.Kubilius.

Ukrainos Aukščiausioji Rada antradienį atšaukė protestus varžančius įstatymus, siekdama užbaigti jau du mėnesius besitęsiančią krizę.

Įstatymus, kuriais buvo uždraustos praktiškai visos protestų formos, prezidento Viktoro Janukovyčiaus Regionų partijos dominuojama Aukščiausioji Rada priėmė anksčiau šį mėnesį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų