„Lietuvos sąrašas“ negalės dalyvauti savivaldos rinkimuose

Partija „Lietuvos sąrašas“ negalės dalyvauti kitąmet vyksiančiuose savivaldos rinkimuose, nes pavėlavo registruotis Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK).

Visi norintieji dalyvauti savivaldos rinkimuose privalėjo iki gruodžio 10-osios registruotis politinės kampanijos dalyviais. „Lietuvos sąrašo“ atstovai į VRK kreipėsi gruodžio 12 dieną.

Partijos pirmininkas Darius Kuolys ketvirtadienį per VRK posėdį teigė, kad įvyko žmogiška klaida, ir prašė leisti partijai dalyvauti rinkimuose.

„Mes nesame biudžetinė partija, mes esame akademikų, kultūrininkų, visuomenininkų ratas, ir, pasirodo, kad labai priklausome nuo žmogiškų veiksnių. Mūsų sekretorius, kuris buvo įpareigotas palaikyti ryšius su Vyriausiąja rinkimų komisija, yra smulkus verslininkas, labai doras žmogus, kuris tiesiog pervargo tuo metu ir nesuprato adekvačiai teksto. (...) Pats esu kaltas, kad neprižiūrėjau, ir nesugebėjome jo pervargusio laiku pakeisti“, – sakė D. Kuolys.

Jis teigė suprantąs, kad formalus terminas praleistas, tačiau apeliavo į teisę dalyvauti rinkimuose.

„Yra formalūs dalykai, jie labai labai svarbūs, ir mes jaučiamės kalti, kad jų neišpildėme, bet yra ir fundamentaliosios mūsų teisės. Žvelgdami į bendrą situaciją Lietuvoje ir Vilniaus mieste – atėjome prieš ketverius metus, keturi mūsų žmonės labai nuoširdžiai dirbo Vilniuje be triukšmų, esame viešajam miesto labui šį tą nuveikę“, – teigė „Lietuvos sąrašo“ lyderis, kuris pats šiuo metu yra Vilniaus tarybos narys.

VRK nutarė, kad partija negali būti registruota politinės kampanijos dalyve.

„Manau, kad būtų pažeistas lygiateisiškumo principas, kuris ateityje gali turėti ir neigiamą praktiką, gali būti piktnaudžiaujama tuo“, – sakė VRK narė Jūratė Lebedevienė.

Kitų metų kovą vyksiančiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose savarankiškais politinės kampanijos dalyviais registruota 340 partijų, rinkimų komitetų, fizinių asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Čia būtų kaip su Adamkaus auliuose.Neteisėta.

Jo

Jo portretas
Čia būtų kaip su Adamkaus tapkėm Šiauliuose.Neteisėta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių