Viceministras: Lietuvos atstovybė Taivane bus atidaryta, kai tik būsime tam pasiruošę

Lietuvos atstovybė Taivane bus atidaryta, „kai tik būsime tam pasiruošę“, sako saloje šiuo metu viešintis ekonomikos ir investicijų viceministras Karolis Žemaitis.

Anksčiau planuota, jog atstovybė savo veiklą pradės šį pirmadienį.

„Paskirtasis atstovas (Paulius Lukauskas – BNS) atvyko praėjusią savaitę, tik prieš kelias dienas išėjo iš karantino, todėl dabar ruošiasi atstovybės atidarymui (...) Kai tik būsime tam pasiruošę, tada ir atidarysime“, – BNS teigė K. Žemaitis.

Viceministras teigė negalintis pasakyti, ar atstovybę pavyks atidaryti jo vizito, kuris tęsis iki penktadienio, metu.

„Nežinau, kol kas sunku pasakyti, kaip mums seksis ruoštis – svarbiausias akcentas, kad atstovas fiziškai čia jau yra ir dirba (...) Jeigu paraleliai pavyks pasiruošti (atstovybės atidarymui – BNS), ar spėsim šito vizito metu, ar ne, tai mes į tai nesifokusuojame“, – sakė  K. Žemaitis.

„Pagrindinis tikslas yra padėti mūsų verslo delegacijai, aišku, atidarymas svarbus simbolinis žingsnis, bet mums ne mažiau svarbu, kad šis verslo vizitas pavyktų“, – pridūrė jis.

Viceministras su 17 įmonių Lietuvos verslo delegacija Taivane lankosi nuo pirmadienio.

Lietuvos atstovybė turėtų būti atidaryta rugsėjį. Ji vadinsis Lietuvos atstovybe Taipėjuje, o ne Taivane. Tokia praktika tarptautinėje bendruomenėje nusistovėjo siekiant vengti užuominų apie palaikomus tarpvalstybinius santykius su sala, kurią Kinija laiko savo dalimi ir žada ilgainiui atsiimti.

Lietuvos pareigūnai taip pat pabrėžia, jog atidaroma atstovybė bus prekybinė, o ne diplomatinė.

Ėmus gilėti Lietuvos ir Taivano ryšiams, pernai rudenį Vilniuje buvo atidaryta Taivaniečių atstovybė.

Kinija tokį žingsnį palaikė Lietuvos parama Taivanui veikti kaip nepriklausomai valstybei ir sumenkino su šalimi diplomatinius ryšius, ėmėsi prekybos ribojimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
O Kinijoje bus uždaryta Lietuvos atstovybė. Ir ką tuo išloš mūsų valdantieji? Lietuva pralošimą jaučia, kai ministru tapo anūkas.

Purmaliai

Purmaliai portretas
Senai laikas,komunistai lai ardosi iš pykčio !

M

M portretas
Kinai ismintingi,turkai gudrus,o lietuviai valdzios atstovai besmegeniai. Kam isgalvot rata is naujo? Prekiavo su kinais,kuriu 1,5miliardo,dabar prekiaus su sala,tik daug mazesniu gyv skaiciumi. Negalima su Kinija pyktis ypac mums. O anukas pridisiko ir sedi,nieko jam nebus ziuriu,net is darbo neisleke.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių