Lietuvos žaliųjų partija rinks pirmininką

  • Teksto dydis:

Lietuvos žaliųjų partija šeštadienį suvažiavime Europos parke Vilniaus rajone rinks partijos pirmininką, taip pat bus tvirtinama dalis kandidatų į savivaldybių tarybas ir merus sąrašų.

Šiuo metu kaip centro kairės save apibūdinančiai neparlamentinei Lietuvos žaliųjų partijai vadovauja 29-erių metų viešosios politikos analitikė Ieva Budraitė.

„Į rinkimus žengiame labiau nei bet kada įsitikinę savo programos ir idėjų aktualumu. Ne tik todėl, kad profesionalios ir tikros, o ne butaforinės ar epizodinės žaliosios politikos poreikį diktuoja Europos Sąjungos Žaliojo kurso reguliacijos, ne tik todėl, kad auga gyventojų lūkesčiai gyventi sveikesnėje aplinkoje, bet ir dėl objektyvių duomenų“, – partijos pranešime cituojama I. Budraitė.

Anot jos, žaliosios politikos poreikį rodo tai, kad paviršinių vandens telkinių tarša auga, sąlygos gyvajai gamtai prastėja, žiediškumo ekonomikoje lygis yra žemas.

Lietuvos žaliųjų partija šiuo metu yra atstovaujama Panevėžio miesto, Kaišiadorių, Kėdainių, Molėtų ir Utenos rajonuose. Radviliškio rajone pernai buvo išrinktas pirmasis partijai atstovaujantis meras.

Nauji savivaldos rinkimai vyks 2023 metų kovo 5 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas

kas portretas
čia per suvirintoja?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių