Likviduojama „Tvarka ir teisingumas“ bandė registruotis rinkimams

Likviduojama partija „Tvarka ir teisingumas“ bandė registruotis Seimo rinkimams, buvęs „tvarkiečių“ lyderis ir naujai sukurtos partijos „Laisvė ir teisingumas“ vadovas Remigijus Žemaitaitis ketina kreiptis į prokuratūrą.

„Kreipsimės į prokuratūrą dėl dokumentų klastojimo, dėl partijos buvusios buhalterės ir finansininkės, kuri buvo atleista iš pareigų, galimai neteisėto bandymo užvaldyti juridinį asmenį užvaldant dokumentus“, – BNS sakė R. Žemaitaitis.

Jis tvirtino daugiau detalių kol kas nepateiksiantis: „Nieko dabar nekomentuosiu, (komentuosiu) kai surinksiu visus dokumentus“.

„Tvarkos ir teisingumas“ delegatų suvažiavimas birželio pradžioje priėmė sprendimą likviduoti partiją ir jungtis prie naujai kuriamos politinės jėgos „Laisvė ir teisingumas“.

Nauja partija sukurta buvusio sostinės mero Artūro Zuoko vadovautos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) partijos pagrindu, prisijungus buvusiems „tvarkiečiams“ ir Artūro Paulausko judėjimui „Pirmyn, Lietuva“.

Kreipsimės į prokuratūrą dėl dokumentų klastojimo, dėl partijos buvusios buhalterės ir finansininkės, kuri buvo atleista iš pareigų, galimai neteisėto bandymo užvaldyti juridinį asmenį užvaldant dokumentus.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė BNS patvirtino, kad komisija atsisakė registruoti partiją „Tvarka ir teisingumas“ savarankišku politinės kampanijos dalyviu.

„Vakar buvo atsisakyta įregistruoti politinę partiją „Tvarka ir teisingumas“ savarankišku politinės kampanijos dalyviu“, – BNS patvirtino L. Matjošaitytė, tačiau partija formaliai VRK puslapyje nurodoma kaip politinės kampanijos dalyvė.

Kaip savarankiško politinės kampanijos dalyvio kontaktinis asmuo nurodoma buvusi „tvarkietė“ Rima Petruškienė, paskelbtu telefonu BNS su ja susisiekti nepavyko.

„Pirmadienį komisija gavo partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkės prašymą registruoti politinę partiją savarankišku politinės kampanijos dalyviu, bet sprendime nurodoma, kad Rima Petruškienė negali būti laikoma tinkama partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstove, įgaliota pasirašyti partijos „Tvarka ir teisingumas“ įregistravimą, kadangi jos paskyrimas laikinąja partijos pirmininke neatitinka partijos įstatuose numatyto pirmininko skyrimo procedūros“, – situaciją aiškino L. Matjošaitytė.

Reformuojant „tvarkiečius“ R. Žemaitaičio oponentų pusėje buvęs Seimo narys Petras Gražulis BNS teigė nesąs įgaliotas komentuoti „Tvarkos ir teisingumo“ situacijos.

„Nesu nei valdyboj, nei taryboj, nesu nieko įgaliotas komentuoti“, – sakė parlamentaras. Jis pats Seimo rinkimuose keliasi kaip nepriklausomas dalyvis vienmandatėje Gargždų apygardoje.

Apie „Tvarkos ir teisingumo“ registravimą rinkimams nieko nežinantis tvirtino ir buvęs partijos vadovas Rolandas Paksas.

„Iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ išstojau prieš dvejus metus, džiaugiuosi laisve, skraidymu, aviacija, toks būtų komentaras ir visi kiti klausimai kaip ir būtų atsakyti“, – BNS sakė R. Paksas.

„Tvarkiečiai“ nusprendė likviduoti partiją Panevėžio apygardos teisme baigiant nagrinėti „Tvarkos ir teisingumo“ korupcijos bylą. Teismas birželį baigė kaltinamųjų ir liudytojų apklausas, kitas bylos posėdis su baigiamosiomis kalbomis yra numatytas spalio 2 dieną.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ kaip juridinis vienetas yra kaltinama iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto gavusi daugiau nei 350 tūkst. eurų, o verslininkai įtariami prisidėję prie šių schemų. Teisėsaugos duomenimis, šiuos pinigus partija panaudojo veiklai viešinti.

Pareigūnai kaltina verslininkus už pagalbą partijai siekus jos poveikio Vidaus reikalų ir Aplinkos ministerijų viešuosiuose pirkimuose. 2013–2014 metais, kai padaryti įtariami nusikaltimai, šioms ministerijoms vadovavo „tvarkiečių“ deleguoti atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kazin ar atsiras zmoniu kad balsotu uz tuos TRIS PARSELIUS POLITINEI LAVONAI :-)

Baba

Baba portretas
Šlykštu kai dantim nagais į lovį įsikibę!

tai kad

tai kad portretas
šitai partijai labai su vadais nesiseka - vieni aferistai...Žemaititis tai dar didesnis už Paksiu vagius.Tik ir žiuri ka ir kap sau pasiglemšt. Gerai ka rinkimuos nelaimės.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių