LRT debatuose nepasirodęs S. Skvernelis: reklamos man nereikia

Nepanoręs dalyvauti visuomeninio transliuotojo LRT organizuojamuose partijų kandidatų į premjerus debatuose, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis tvirtina, kad jo dalyvavimas rinkimų kampanijoje priklauso nuo partijos pozicijos ir „lygiateisiškumo principo“.

Žurnalistų paklaustas, kodėl tada dalyvavo debatuose, kai buvo prezidento rinkimai, S. Skvernelis teigė, kad jo tada niekas kitas negalėjo pakeisti.

„Jūs bandote kvailinti Lietuvos žmones ir klausytojus. Prezidento rinkimų kampanijoje dalyvavo Saulius Skvernelis ir pakeisti, atstovauti kandidato į prezidentus niekas negalėjo. Šiandien mes kalbame apie Seimo rinkimus – aš juose dalyvauju su LVŽS, ir partija nusprendžia, kas ir koks kandidatas eis į debatus, forumus ar kitokia forma dalyvaus“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio į žurnalistės klausimą atsakė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, žiniasklaidos priemonės negali už partijas nuspręsti, kas dalyvauja debatuose.

„Aš dalyvauju rinkimų kampanijoje tuo metu, kai galiu sau leisti. Jei bus partijos sprendimas, kad reikia į vieną ar kitą forumą ir debatus eiti bei nėra kam kitam atstovauti, tą padarysiu. Tačiau ne žiniasklaidos priemonė, ne LRT sprendžia, kas atstovaus politinei jėgai“, – sakė premjeras.

Kartu ministras pirmininkas neslėpė pasipiktinimo debatų formatu.

Aš dalyvauju rinkimų kampanijoje tuo metu, kai galiu sau leisti. Jei bus partijos sprendimas, kad reikia į vieną ar kitą forumą ir debatus eiti bei nėra kam kitam atstovauti, tą padarysiu.

„Lygiateisiškumo principas ir politinės partijos sprendimas, kas kokiam formate atstovaus, yra esminis rinkimų kampanijos dalykas. Aš dalyvausiu ir tą darysiu sutaręs su komanda“, – tvirtino S. Skvernelis.

„Iš jūsų liejosi priekaištai, kodėl ministras pirmininkas neina atostogų, kodėl neatsistatydina iš pareigų, jei dalyvauja prezidento rinkimuose. Tai dabar bandoma „pasukti plokštelę“ kita linkme. Aš dirbu savo darbą, tai mano prioritetas ir didesnės reklamos man nereikia“, – galiausiai pabrėžė premjeras.

S. Skvernelis: nemanau, kad partijai reikėtų rinktis iš vieno kandidato

Kiek vėliau premjeras pridūrė, kad partijos neturėtų skubėti dar prieš rinkimus skelbti savo kandidatų į įvairias pozicijas.

„Tai formalūs dalykai. Matome, kad kai kurios politinės partijos jau dabar nominuoja kandidatus, žinome, kad tai tikrai nei realiai, nei netgi teoriškai nėra kandidatai ir nebus kandidatai. Tai žaidimas prieš rinkėjus, kuris ne visuomet yra sąžiningas, patikimas ir atviras“, – sakė S. Skvernelis.

Ministro pirmininko nuomone, partija turėtų kandidatą į premjerus rinktis ne iš vieno kandidato.

„Nemanau, kad turėtų būti renkamasi iš vieno kandidato, kalbant apie galimą ministrą pirmininką“, – pabrėžė S. Skvernelis.

Kartu jis paaiškino, kad jo asmeninis apsisprendimas tęsti šias pareigas ir naujoje Vyriausybėje priklausytų nuo kelių esminių faktorių – koalicijos, Vyriausybės programos, prioritetų bei daugumos tvirtumo.

„Labai buvo sunku ketverius metus dirbti balansuojant ant mažumos Vyriausybės sąlygų“, – sakė premjeras.

„Šiandien bandymas nominuoti kažką į vieną ar kitą poziciją kelia rinkėjams šypseną. Žmonės, kurie patys eina ir sprendžia, kokios jie nori valdžios, tai jie ir nuspręs“, – pridūrė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad šią savaitę LRT pradėjo rinkimų debatus. Pirmojoje „LRT Forumo“ laidoje nepasirodė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašo lyderis S. Skvernelis. Partija jį buvo nurodžiusi kaip potencialų kandidatą į premjero postą ir po Seimo rinkimų.

LVŽS išplatino laišką, kurį laidos vedėja perskaitė laidos metu. Laiške neslepiamas pasipiktinimas, kad organizatoriai neleido kitam partijos atstovui pakeisti kandidato į premjerus S. Skvernelio. Partijos tvirtinimu, pareigas einančio premjero dalyvavimo laidoje negalima užtikrinti.

Vis dėlto kitų partijų kandidatai į premjero postą laidoje dalyvavo. Liberalų sąjūdį atstovavo Viktorija Čmilytė-Nielsen, Darbo partiją – Viktoras Uspaskich, Laisvės partiją – Remigijus Šimašius, partiją „Laisvė ir teisingumas“ – Remigijus Žemaitaitis, Socialdemokratų partiją – Gintautas Paluckas ir Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus – Ingrida Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

makalynei

makalynei portretas
tik nereikia lialia.Tos sritys buvo taip sujauktos kad dabar reikėjo jas kažkaip tai stabilizuoti o ne gelbėti. Švietimą sudirbo Steponavičius, sveikatos apsaugą - nuolat jos ministrų poste besikeičiantys ministrai-niekalai, ūkio, aplinkosaugos ministeriją - ciniški žmonės atėje tvarkyti savo ir saviškių biznio valstybės sąskaita..Net Aplinkos apsaugos ministerijos pavadinimą pakeitė į Aplinkos ministeriją, išmesdami žodį ,,apsaugos"..Suprask, nieks nieko nesaugos o tik valdys aplinką:D)

taigi

taigi portretas
MAKALYNĖ- už broilerį, už broilerį , už konservatnykų tvartelį :)))

makalynė

makalynė portretas
Už valstiečius balsuoti niekaip negalima (jie visose srityse /švietimas, sveikata, miškai ir t.t./) viską sujaukė, sumalė, nieko gero nepadarė. Tačiau ir kitos partijos vienaip ar kitaip "susimovė". Socdemai lyg jau buvo ir nieko, bet, še kad nori: jų gretose Šakalienė. Vėl negali balsuoti. Šaukštas deguto "pagadina" visą reikalą.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių