LSDDP: būtų sunku rasti geresnį užsienio reikalų ministrą nei L. Linkevičius

Daugiamandatėje rinkimų apygardoje po pirmojo rinkimų turo mandatų negavusios Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) vadovai teigia, kad būtų sunku rasti geresnį užsienio reikalų ministrą nei jų partijos deleguotas Linas Linkevičius.

„Geresnį kandidatą į užsienio reikalų ministrus kaip Linas Linkevičius bus sunku naujai daugumai su prezidentu kartu surasti, nes tai yra ne tik žinomumas, bet ir tam tikra įtaka“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė LSDDP pirmininko pavaduotojas Juozas Bernatonis.

„Aš manau, kad Lietuvai būtų naudinga, jog užsienio reikalų ministras liktų tas pats, juo labiau, jis nėra partinis žmogus ir negalima jo priskirti mums ir mes jo neprisiskiriame sau. Jis tiesiog yra profesionalas“, – pridūrė jis.

Partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas taip pat pabrėžė, jog šiose pareigose yra labai svarbus tęstinumas, nes didelį vaidmenį turi asmeniniai politiniai ryšiai, padedantys įgyvendinti Lietuvos užsienio politikos tikslus.

„Pačiame aukščiausiame lygyje tarp politikų asmeniniai ryšiai lemia labai daug sprendimų, todėl tai yra labai didelė vertybė“, – teigė G. Kirkilas.

L. Linkevičius buvo LSDDP kandidatas Pasaulio lietuvių apygardoje, kur surinko 13,02 proc. balsų ir liko trečias.

L. Linkevičius užsienio reikalų ministro pareigas eina antrą kadenciją. Jis vedė LSDDP sąrašą daugiamandatėje apygardoje, tačiau partija patyrė pralaimėjimą, neįveikusi barjero.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ignas

Ignas portretas
Rinkimai aiskiai parode jusu partijos ir pono Linkeviciaus vieta.

Anonimas

Anonimas portretas
Žinoma nerasit. Kokia praeitis, kokia dabartis ir kokia ateitis..... Saulė jis.

Alternatyva

Alternatyva portretas
Lietuvoje netinka, tai padovanokite jį Cekanovskajai veltui.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių