M. Laurinavičius: įsivaizdavimas, kad Kinijoje yra nepriklausomų verslų, yra visiškas mitas

Politikos analitikas Marius Laurinavičius aiškina, kad Kinijoje nepriklausomų verslų iš viso nėra, nepriklausomai nuo to, ar jie dideli, vidutiniai ar smulkieji.

Pasak jo, labai panašios yra Rusijos ir Kinijos sistemos, kuriose verslai įgyvendina valstybės arba klanų interesus.

„Jeigu kas nors įsivaizduoja, kad Rusijoje yra koks nors nepriklausomas verslas, tai yra visiška nesąmonė. Lygiai taip pat yra ir Kinijoje. Jack Ma pavyzdys įrodo, kad modernios Kinijos įsivaizdavimas yra iliuzija“, – trečiadienį „Lietuvos verslo forumo“ diskusijoje teigė M. Laurinavičius.

Analitikas tikina, kad Jack Ma kompanijos Kinijoje susitraukimas ir Michailo Chodorkovskio areštas prieš du dešimtmečius Rusijoje yra panašios situacijos. Pasak jo, šie įvykiai įrodo, kad vykdyti nepriklausomo verslo Kinijoje ir Rusijoje nėra įmanoma.

„Šių šalių korupcijos bylose akivaizdžiai taip pat matyti, kad tai yra tarpusavio elito kovos dalis. Visus dalykus sudėjus į vieną vietą matosi, kad ten nėra nepriklausomo verslo“, – sakė M. Laurinavičius.

ELTA primena, kad tarp Vilniaus ir Pekino praėjusių metų pradžioje kilo įtampa. Tuomet Lietuva pasitraukė iš Kiniją ir Vidurio bei Rytų Europos valstybes vienijančio „17+1“ formato.

Vilniaus ir Pekino santykiai dar labiau paaštrėjo, kai Lietuva lapkričio mėnesį leido Vilniuje atidaryti Taivaniečių atstovybę. Kinija teigia, kad sprendimas pavadinti atstovybę „taivaniečių“ vardu rodo Taivano mėginimus veikti kaip nepriklausomai valstybei, o tai, komunistinės valstybės atstovų įsitikinimu, prieštarauja „Vienos Kinijos“ politikai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
Jus čia susirinke iškrype bukagalviai šiukšlynas ar ne perdaug sau leidžiat kalbėti apie dorus teisyngus VALSTIEČIUS

SENOLĖ

SENOLĖ portretas
GYVENMA ATGYVENAU BET TIE PANCEROVAI TAPINAI LAURINAVIČIAI TIESIOG PROTU NESUVOKIAMI LIETUVOS PULINIAI FUI TAS PANCEROV ruskiu VEISLĖS PALIKUONIS STALINO LAIKU O KAIP ATSIDRĖBES SUSKIS TIK IR TINKA ŠITAI VALDŽIUKEI LAURINAVIČIUS ŽINOMAS LANDZBERGINIS PAMAZGINIS PRAŽILO NUO ŠUDU DRABSTIMO ANT DORU ŽMONIU O APIE TAPINA TAI TOKS PAT ŠLIKŠTUKAS

Mazos valstieciu smegenys

Mazos valstieciu smegenys portretas
Teisingai sako, bet vatnikai su patvoriniais valstieciais to nesupranta su savo mazomis smegenimis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių