M. Puidokas traukiasi iš Krikščioniškosios demokratijos partijos vadovo pareigų

Parlamentaras Mindaugas Puidokas antradienį pranešė paliekantis Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos pirmininko pareigas.

Tokį sprendimą jis priėmė Taikos koalicijai pralaimėjus Seimo rinkimus ir neiškovojus nė vieno mandato. Rinkimuose Krikščioniškosios demokratijos partija dalyvavo minėtos koalicijos sudėtyje.

M. Puidokas taip pat tvirtinta nedalyvausiantis aktyvioje politinėje veikloje, kai pasibaigs jo kadencija Seime.

„Pastarieji 12 metų buvo skirti intensyviai politinei veiklai. Dabar atėjo laikas skirti daugiau laiko šeimai bei kitoms veikloms. Dėl to visus informuoju, kad pasibaigus šiai Seimo kadencijai ketinu trauktis iš aktyvios politinės veiklos“, – antradienį išplatintame pranešime teigė politikas.

Taikos koaliciją taip pat sudarė Darbo partija ir Žemaičių partija.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, sąrašas sulaukė kiek daugiau nei 2 proc. rinkėjų palaikymo.

M. Puidoko teigimu, nesėkmę rinkimuose jo atstovaujamam sąrašui lėmė nelygios partijų finansinės galimybės dalyvauti politinėje kampanijoje.

„Seimo rinkimų rezultatai parodė, kad neturint lygių finansinių, reklamos ir žmogiškųjų išteklių galimybių, sėkmingai konkuruoti su milijoninius biudžetus ir medijų palaikymą turinčiomis didžiosiomis partijomis yra neįmanoma“, – sakė M. Puidokas.

Vis tik Taikos koalicijos laimėjimu jis vadina Laisvės partijos nepatekimą į Seimą.

„Manau, tai yra didelis Taikos koalicijos, kaip ir kitų opozicinių, nesisteminių partijų veikimo rezultatas. Jau vien dėl to vertėjo dalyvauti rinkiminėje kovoje“, – teigė Seimo narys.

Per pirmąjį turą išrinkti 78 Seimo nariai iš 141.

Antradienį prasidėjo išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture, jis truks tris dienas. Spalio 27-ąją bus galima balsuoti tik savo rinkimų apygardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių