M. Sinkevičius sveikina G. Nausėdos raginimą stiprinti savivaldos savarankiškumą

Lietuvos savivaldybių asociacijos vadovas Mindaugas Sinkevičius sveikina prezidento Gitano Nausėdos raginimą stiprinti savivaldos savarankiškumą ir tikisi, jog centrinė valdžia atkreips į tai dėmesį.

M. Sinkevičius teigė, kad G. Nausėda yra pirmasis šalies vadovas, savo metiniame pranešime „aiškiai akcentavęs, kad atėjo laikas keisti požiūrį į savivaldą“, ją sustiprinti ir pagaliau imti ją traktuoti „kaip arčiausiai žmonų esančią valdžios grandį, galinčia rūpintis jų poreikiais ir nebijančia prisiimti atsakomybės“.

„Tikimės, jog politinės partijos atkeips dėmesį ir į prezidento priminimą dėl prisiimtų įsipareigojimų didinti savivaldybių finansinį savarankiškumą ir realiais darbais įtvirtins pernai pasirašyto memorandumo nuostatus. Jaučiame ir vertiname prezidento palaikymą ir kitais svarbiais savivaldos klausimais  bei tikimės, kad tai padės keisti ir centrinės valdžios požiūrį į vietos valdžią suteikiant jai daugiau savarankiškumo“, – antradienį sakė M. Sinkevičius.

Jis džiaugėsi, kad G. Nausėda įvertino ir savivaldos vaidmenį kovojant su pandemija pabrėždamas, kad savivaldybėms teko greitai reaguoti priimant svarbius sprendimus bei imtis iniciatyvos ir lyderystės.

Jaučiame ir vertiname prezidento palaikymą ir kitais svarbiais savivaldos klausimais.

G. Nausėda antradienį Seime skaitytame metiniame pranešime dėkojo savivaldybėms už jų vaidmenį valdant koronaviruso pandemiją – imantis verslo skatinimo, diegiant vakcinavimo registracijos sistemas. Jis taip pat pabrėžė, jog savivaldybes „pernelyg ilgai laikėme podukros vietoje tiek savo dėmesiu, tiek finansiniais ištekliais“.

„Galiausiai supratome, kad, būdama arčiausiai žmonių, ji gali geriausiai atliepti jų poreikius. Todėl primenu partijų lyderiams, mano kvietimu, pernai Regionų forume pasirašytą politinių partijų susitarimą dėl savivaldos savarankiškumo stiprinimo. Nepraleiskime progų patvirtinti šį susitarimą realiais darbais“, – ragino G. Nausėda.

Prezidentas antradienį Seime perskaitė antrąjį savo metinį pranešimą. Tokią pareigą jam numato Konstitucija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da Luna

Da Luna portretas
ką kalbėti apie mūsų patriotini pragyvenimo šaltini, kaip tik imirkina kojas šiltame vandeni taip išsitaško iki ausu,ir kalbu tonas eina už o prieš nera, tik susilaikusiu, keli, taip kam jus šnekate apie savivaldos savarankiškuma jeigu visa grina piniga juk vilnius susirenka iš visos lietuvos juk vilno naša pagal nosies dydi kiek kam numesti , žiūrėk kokioj padėti seniunijos seniunai kaime nugyvene yra juodai o žmoniu pragyvenimo lygis ar vienodas su vilniaus stogu geriu, ponas suligink visa tiesa ir tada komentok , apie metini nuveikta darba pono aukštybese, o tada bus lygybė, savivaldu seniuniju, ir abelnai juk lietuvoj nera vidurines klases žmoniu lygio pragyvenimo, kam tas bajeris stumiamas, briuseli sedėti ir baronka siusti lietuviui, yra tuščia skilė, aišku, ponas metynis pranešimas aukšto vyro madu demonstravimo hobis, pagal operos gulbiu ežero su kardais,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių