A. Mazuronis apie privalomus skiepus: „saldainio principas“ ne visada veikia

Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis teigia, kad siūlymo įvesti privalomą skiepijimąsi kai kurių profesijų atstovams Darbo partija nepalaikytų. Vis dėlto pats A. Mazuronis laikosi priešingos pozicijos.

„Aš tą klausimą laikau pasaulėžiūriniu, ne politiniu, todėl, manau, kad gali skirtis partijos ir asmeninė pozicija. Žinoma, mūsų partija ir frakcija nepritaria bet kokiems prievartiniams mechanizmams ir bet kokioms prievartinėms priemonėms. Mes sakome, kad Vyriausybė turi mėginti ieškoti būdų, kaip bandyti pritaikyti „saldainio principą“, o ne „botago principą“ ir prievartą taikyti mažiau arba jos išvis netaikyti“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė A. Mazunoris.

Visgi, A. Mazuronio teigimu, jei visuomenė neturi atsakomybės jausmo, vertėtų apsvarstyti ir prievartinius principus.

Aš turiu mažą vaiką, tai vien tas „saldainio principas“ ne visada veikia.

„Aš turiu mažą vaiką, tai vien tas „saldainio principas“ ne visada veikia. Jeigu žmogus kartais atsakomybės jausmą turi mažo vaiko lygmeniu, tai galbūt kartais ir nieko blogo pabandyti paaiškinti, kitokiais būdais, kaip teisingai reikėtų elgtis ir koks vis tik yra teisingo elgesio pavyzdys“, – kalbėjo Darbo partijos narys.

ELTA primena, kad Sveikatos apsaugos ministerija svarsto kai kurių profesijų atstovams, dirbantiems su pažeidžiamos sveikatos žmonėmis arba aplinkoje, kur virusas linkęs plisti labiau negu kitur, įvesti privalomą skiepijimąsi nuo COVID-19. Numatoma, kad privalomai skiepytis turėtų socialinių paslaugų, švietimo ir asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai. Taip pat svarstoma į sąrašą įtraukti profesinės karo tarnybos ir viešojo administravimo darbuotojus.

Siūlymas kol kas aptartas su socialiniais partneriais Trišalėje taryboje, tačiau projektas dar nėra parengtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Koks lašininis ,gerai seime pasipeni .

Kažkoks dviveidis

Kažkoks dviveidis portretas
Aš prieš prievartą,bet jei nešoks pagal mano dūdelę,tada priversiu prievarta.Vaikų teisės turėtų jį aplankyti,po tokių pasisakymų.

Pilietis

Pilietis portretas
Gal jis ir kiti seimo tarakonai,norėtų susipažinti su atmetimo principu?To poveikį greitai pajustų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių