A. Mazuronis pasitraukė iš Darbo partijos: nežino, ar dalyvaus rudenį vyksiančiuose rinkimuose

Buvęs Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis penktadienį oficialiai pasitraukė iš politinės jėgos gretų.

Apie tai pirmadienį Eltai patvirtino pats parlamentaras. Iš partijos lyderio pozicijų pasitraukęs A. Mazuronis dar praėjusią savaitę teigė ketinantis pasitraukti iš paskutiniuose rinkimuose nesėkmingai pasirodžiusios politinės organizacijos.

Klausiamas apie tolimesnes politines perspektyvas, A. Mazuronis teigė dar nesąs užtikrintas, ar rudenį sieks būti perrinktas į Seimą.

„Nesu dėl nieko užtikrintas“, – pripažino jis.

„Priklausys nuo aplinkybių. Žinote, aš labai gerai suprantu, kad sveikata ir vidinis psichologinis komfortas yra ženkliai svarbiau nei kažkokios stresinės situacijos. Matyt, taip ir reikia elgtis ir daryti, kad vengti tokių situacijų“, – aiškino jis.

Nesu dėl nieko užtikrintas.

Jis taip pat nekomentavo galimybių prisijungti prie kitų partijų. Penktadienį „Žinių radijui“ Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis teigė, jog svarstytų Seimo vicepirmininko galimybes prisijungti prie jo partijos. Pats A. Mazuronis leidžia suprasti, kad jokių pokalbių ar sutarimų šiuo klausimu su ekspremjeru nėra.

„Man smagu, kad Saulius Skvernelis pareiškė ir kad svarstytų. Dabar reikia, tik pašnekėti. Labai smagu, kai žmonės viešumoje dalykus šneka apie dalykus, kur nėra jokių rimtesnių veiksmų“, – kalbėjo A. Mazuronis.

ELTA primena, kad pastaruoju metu Darbo partija susiduria ne tik su teisėsaugos, bet ir politinėmis problemomis. Po nesėkmingų prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimų, iš partijos pirmininko posto pasitraukė A. Mazuronis.

Sprendimą trauktis iš Darbo partijos prieš kelis mėnesius priėmė ir Seimo nariai Vigilijus Jukna, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, po EP rinkimų – Viktoras Fiodorovas.

Darbo partija neteko ir frakcijos Seime, kai iš jos pasitraukė Valdemaras Valkiūnas.

Šiuo metu laikinuoju pirmininku paskirtas Seimo pirmininkas Valentinas Bukauskas.

Susiduriant su vidiniais iššūkiais ir narių pasitraukimu, „darbiečių“ taryba ėmė svarstyti galimybes jungtis prie Lietuvos regionų partijos, tačiau galiausiai buvo nutarta dalyvauti artėjančiuose Seimo rinkimuose savarankiškai ir nesiburti su jokiomis politinėmis jėgomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Abara

Abara portretas
Nė vieno iš jų nuo lovio nė su kuolu neatmuši

Vytas

Vytas portretas
Jau gali eiti šieno ravėti nes jau snukis netelpa į ekrana

Varyk Andriau

Varyk Andriau portretas
per vienmandatę. Laisvai išplauksi o paskui bus matyt
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių