A. Mazuronis: A. Dulkys peržengė ribą ir tapo akmeniu po kaklu Vyriausybei

Opozicijos gretose neslopstant spaudimui atleisti sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, „darbietis“ Andrius Mazuronis tvirtina, kad kitos išeities valdantieji tiesiog nebeturi. Parlamentaro teigimu, panašu, kad pandemijos sukeltos krizės epicentre atsidūręs ministras tapo „akmeniu po kaklu“ tiek Vyriausybei, tiek ir premjerei Ingridai Šimonytei. Todėl, sako „darbietis“, valdantiesiems jau dabar būtina ieškoti naujo ministro ir tą, pasak jo, privalu daryti renkantis tik iš politikų.

„Aš matau, kad Dulkys tapo akmeniu po kaklu visai Vyriausybei ir dabar ką jis bedarytų... Politikoje būna tokia riba, kurią peržengęs politikas ar kuris nors visuomenės veikėjas – o Dulkys, mano nuomone, šią liniją jau peržengė, – ką jis bedarytų, viskas bus visiems blogai. Jis tampa neigiamo krūvio magnetu. Ir tai tik gilės. Dabar visi savo garbės reikalu laiko įspirti į bet ką, ką daro ponas Dulkys. Visuomenės neigiamas požiūris tik didės“, – „Žinių radijui“ teigė Darbo partijai priklausantis Seimo vicepirmininkas.

Jis tampa neigiamo krūvio magnetu.

Pasak „darbiečio“, Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje sveikatos apsaugos ministro pareigas ėjęs Aurelijus Veryga, nors ir buvo stipriai kritikuojamas, menamos linijos nebuvo peržengęs.

„Jis buvo netoli tos linijos, bet jos peržengęs nebuvo“, – sakė A. Mazuronis.

Politikas pažymėjo, kad A. Dulkio klausimas problemų kelia ir premjerei Ingridai Šimonytei. Pasak jo, būtent jai tenka sugerti nemažą dalį viešai išsakomos kritikos dėl operacijų vadovo darbo krizės metu.

„Ministrė pirmininkė, prisiimdama atsakomybę už jo skyrimą (prisiminkime peripetijas jį skiriant, kai prezidentas nenorėjo jo skirti), prisiėmė atsakomybę ant savo pečių. Ir dabar jis tapo akmuo po kaklu ne tik Vyriausybei, bet ir ministrei pirmininkei“, – teigė parlamentaras.

A. Mazuronio teigimu, šiuo metu valdančiajai daugumai šviečiasi vienintelė išeitis – reikėtų svarstyti vietoje A. Dulkio į ministro kėdę pasodinti politiką.

„Aš laikiausi ir laikysiuosi tos pozicijos, kad ministrais turi būti politikai, o ne specialistai iš šono. Politinėse pozicijose turi būti politines patirtis turintys žmonės“, – apibendrino „darbietis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Mazuroni, ar sėstum į lėktuvą, kuri pasiruošusi valdyti šaltkalvis ar medsesuo? Bet kam vadovauti turi specialistai. Kai dabar valstybę valdo neišmanėliai, tai ir turime tokią situaciją - reikia narkotikų, reikia jaunesniems pardavinėti alkoholį, reikia vienalyčių "šeimų" reikia ir t.t. O kur protas? O kam jo reikia?...

AŠ portretas
Mazuroni nenusišnekėk . Veryga paaukojo už 6 milijonus pirkimų savo padėjėją ,Kuri ten nė prie ko. Ir ligi šiol niekas nepaaiškino į kieno kišenes nuplaukė tie milijonai. Dulkys dirba gerai ir nesikabinėkit.

Vata

Vata portretas
Mazuroniukas norėjo prastumt įstatymą, mokėt rentą pabuvojusiem seimo nariu,bet neišdegė.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių