Medžioklės draudimų varžytuvės: į sąrašą pateko ir spąstai

Galimų draudimų medžioklėje sąrašas ilgėja – pateko ir spąstai.

Seimo narys konservatorius Edmundas Pupinis siūlo iš medžioklėje leistinų naudoti įrankių sąrašo išbraukti selektyviuosius spąstus.

„Nors dabar galiojančiose taisyklėse ir įstatymo pataisų projekte numatyti tam tikri saugikliai – spąstai privalo būti selektyvūs ir užtikrinantys staigią pagauto gyvūno žūtį, tačiau praktikoje pasitaiko atvejų, kai į spąstus, priešingai, nei planuota, patenka kitos rūšies ar dydžio gyvūnai, kurie būna rimtai sužalojami ir kankinami. Spąstai niekada negali būti visiškai selektyvūs ir iki galo užtikrinantys staigią ir neskausmingą gyvūno žūtį. Be to, spąstai yra dažnai brakonierių naudojamas įrankis“, – savo įregistruotą pasiūlymą Medžioklės įstatymo pataisoms komentuoja E. Pupinis.

Spąstai niekada negali būti visiškai selektyvūs ir iki galo užtikrinantys staigią ir neskausmingą gyvūno žūtį.

Jeigu Seimas pritartų, medžiojant nebūtų leidžiama naudoti „selektyviųjų spąstų, užtikrinančių staigią pagauto gyvūno žūtį“.

Seimas pradėjo svarstyti kelis Medžioklės įstatymo pataisų variantus, kuriuos parengė įvairių frakcijų atstovai. Po svarstymo Aplinkos apsaugos ir Kaimo reikalų komitetuose į plenarinių posėdžių salę jie turėtų sugrįžti birželio 16 d.

Pagal galiojantį teisinį reguliavimą šiuo metu leidžiamų naudoti medžioklėje įrankių sąrašas yra tvirtinamas ministro įsakymu, nustatant medžioklės taisykles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baltijos ziurke

Baltijos ziurke portretas
Dar reiketu uzdraust peliu ir ziurkiu nuodus....kuo tie mieli pilki gyvuneliai nusikalto? Dar ir musgaudzius-klijuotes reikia uzdraust....musytes ilgai kankinasi prikibusios prie ju....kol mirsta nuo streso...

Brone

Brone portretas
Galima ir su lankais

Brone

Brone  portretas
SPECELISTE iššaudyti visus medžiotojus nahren
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių