Pereiti į pagrindinį turinį

Ministerija: negalima varžyti asmens teisės priklausyti vienai ar kitai partijai

2019-12-17 11:15
ELTOS inf.

Teisingumo ministerija inicijuoja Politinių partijų įstatymo pataisas, kad nebūtų bandoma varžyti asmens teisės priklausyti vienai ar kitai politinei jėgai. Šiuo metu partijos pirmininkas ar jo įgaliotas asmuo turi pareigą atnaujinti partijos sąrašą tik du kartus per metus.

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius
Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius / D. Labučio / ELTOS nuotr.

„Pastaruoju metu politinėje visuomenėje iškilo problema, kad galiojantis teisinis mechanizmas gali stabdyti žmogaus valią nutraukti narystę partijoje, – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius. – Parengėme įstatymo pataisas, leisiančias per trumpesnius terminus galutinai įgyvendinti asmens apsisprendimą išstoti iš partijos. Jokie vidiniai partiniai konfliktai neturi sudaryti dirbtinių kliūčių, norint realizuoti teisėtus politinius lūkesčius.“

Politinių partijų įstatymo pataisų projekte numatyta, kad, piliečiui partijos įstatų nustatyta tvarka nutraukus narystę partijoje, jos vadovas arba jo įgaliotas asmuo privalo per 15 dienų pateikti atnaujintą politinės partijos narių sąrašą informacinėje sistemoje.

Jokie vidiniai partiniai konfliktai neturi sudaryti dirbtinių kliūčių, norint realizuoti teisėtus politinius lūkesčius.

Teisingumo ministerijai taip pat būtų suteikta teisė ir sudarytos techninės galimybės, gavus asmens prašymą dėl išstojimo, išbraukti jį iš politinės partijos narių sąrašo, kuris yra tvarkomas informacinėje sistemoje.

Elektroniniu būdu per Politinių partijų sąrašų narių informacinę sistemą pateiktas prašymas nutraukti narystę politinėje partijoje būtų prilyginamas išstojimui iš partijos įstatų nustatyta tvarka.

Įstatymo pataisas numatoma pateikti svarstyti Seimo pavasario sesijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų