Ministrai pritarė D. Matulionio skyrimui ambasadoriumi NATO

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė, kad Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis būtų paskirtas Lietuvos ambasadoriumi NATO.

Pritarus prezidentui Gitanui Nausėdai, jis šias pareigas pradėtų eiti balandžio 20 dieną.

D. Matulionis diplomato karjerą pradėjo 1991 metais, įsidarbindamas Užsienio reikalų ministerijoje.

Jis yra buvęs ambasadoriumi Danijoje, Vokietijoje. 2009–2012 metais dirbo Andriaus Kubiliaus Vyriausybės kancleriu, 2017 metais tapo premjero Sauliaus Skvernelio patarėju tarptautiniais klausimais, o nuo 2018 metų vasario eina vicekanclerio pareigas.

Šiuo metu Lietuvos ambasadorius NATO yra Vytautas Leškevičius.

Vyriausybė taip pat pritarė, kad diplomatė Sigutė Jakštonytė nuo kovo 30 dienos būtų atšaukta iš Lietuvos ambasadorės Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) pareigų, pasibaigus kadencijai.

Kol kas neaišku, kas pakeis ją šiose pareigose.

S. Jakštonytė buvo pirma Lietuvos ambasadorė PAR prieš kelerius metus įsteigtoje atstovybėje.

Ji iki paskyrimo vadovavo Užsienio reikalų ministerijos Teisės ir tarptautinių sutarčių departamentui, anksčiau yra ėjusi ambasadorės Kanadoje pareigas, dirbusi ambasadoje JAV, Lietuvos misijoje Europos Sąjungoje.

Diplomatė nuo 2008 iki 2014 metų buvo ambasadorė Malaizijai ir Singapūrui, reziduojanti Vilniuje, 2009–2014 metais taip pat buvo ambasadorė Tailandui ir Indonezijai.

Lietuvoje ambasadorius Vyriausybės teikimu tvirtina prezidentas, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

B. B. d.

B. B. d.  portretas
O ten visokius beviltiškus irgi priima???? Tai DEBYLU pilni patvoriai, kam ŠITO tenais prireikė????? Parsidaveliu svogeriu, dar KOMUNISTINIO mąstymo LT :-(((( GĖDA man

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Dar viena "nauja pora kaliošų" - išlindo kaip Pilypas iš kanapių - ir še Tau postas! Bent kiek geresnių valstietukai neturi?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Ach, štai kur "šunelis pakastas" visada mąsčiau, ko tikisi Premjero ginklanešys Deividas Matulionis, jis kryžium gulasi dėl S Sauliaus Skvernelio, taigi išlindo jo "patriotizmo" šaknys ambasadoriaus kėdė parūpinta. Manau čia ne jis pirmas, į kadencijos pabaigą atsiras tokių "nusipelniusių" daugiau. Va, čia jau Prezidentas turėtų parodyti "stuburą"
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių