Vyriausybė sprendimą dėl privalomų kaukių atidėjo kitai savaitei

  • Teksto dydis:

Trečiadienį posėdžiavęs Ministrų kabinetas sutarė, kad kitą savaitę bus apsispręsta dėl nosį ir burną dengiančių veido kaukių reikalavimo visose uždarose erdvėse.

A. Dulkys sakė, kad Vyriausybė sutaria dėl kaukių dėvėjimo griežtinimo, tačiau dar reikia nuspręsti, ar tai bus daroma įvedant karantiną, ar paliekant ekstremalią situaciją.

Pasak jo, siūlymai bus pateikiami per posėdį kitą savaitę.

„Su teisininkais pasižiūrėsime, ar tai turėtų būti ekstremalios situacijos kontekste, ar karantino“, – aiškino jis.

Ministras teigė, kad privalomas kaukių dėvėjimas turėtų tapti vėl privalomas uždarose erdvėse.

Su teisininkais pasižiūrėsime, ar tai turėtų būti ekstremalios situacijos kontekste, ar karantino.

„Gali atsirasti ir tam tikro detalumo“, – sakė jis.

Pasak A. Dulkio, taip pat svarstoma grąžinti į nuotolinį darbą viešajame sektoriuje.

Susitikimo išvakarėse premjerė Ingrida Šimonytė sakė, jog numatoma neformali ministrų diskusija, ką daryti, kad daugiau žmonių skiepytųsi nuo COVID-19, kažkiek būtų suvaldyta naujų užsikrėtimo atvejų plėtra, o „sveikatos sistema atlaikytų šitą neskiepytųjų pandemiją“.

Pasak jos, karantiną greičiausiai reikės įvesti vien dėlto, kad siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą būtų galima nustatyti privalomą kaukių dėvėjimą uždarose erdvėse.

„Turbūt tuo tikslu vėl reikės įvesti karantiną, kadangi pagal ekstremalią situaciją tokio reikalavimo nustatyti negalime, o rekomendacijos Lietuvoje, skirtingai nuo Skandinavijos šalių, suprantamos kaip tai, ko visiškai nereikia laikytis“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Rekomendacijos Lietuvoje, skirtingai nuo Skandinavijos šalių, suprantamos kaip tai, ko visiškai nereikia laikytis.

Anot jos, imtis griežtesnių priemonių verčia blogėjanti epidemiologinė situacija.

Lietuva antradienį įžengė į blogiausią, „juodąją“, pandemijos spalvinę zoną. Iki tol šalis buvo priskiriama „raudonajai“ zonai.

Anksčiau su spalvinėmis zonomis buvo siejami pandemijos valdymo sprendimai, tačiau šiuo metu Vyriausybė akcentuoja ligoninių užimtumo svarbą sprendžiant dėl pandeminių griežtinimų.

Dėl koronaviruso plitimo karantinas Lietuvoje skelbtas jau du kartus – nuo 2020 metų kovo iki tų metų birželio vidurio ir nuo 2020 metų lapkričio iki šių metų liepos.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Ne karantinu išspręs tautos sveikatos stovį ,tai yra viskas paremta žmonių pajamų dydis ir bedarbystė.Kuo toliau tuo daugiau žmonių skursta,neturi darbo ir dėlto neturi pajamų ,medicina tampa po truputi Lietuvoje zmonems neprieinama ,ko pasekoje bus daugiau žmonių ligonių kurie sąmoningai vaikščios viešumoje ,norėdami duo daugiau užkrėsti žmonių.Be pandemijos bus problemų jeigu medicinos paslaugos bus sunkiau prienamos visiem ir kiekvienam kuris turi turi mažiau pajamų. Kur skurdas ,ten ligos siaučia nepagydomos ir padėtis sunkiai tampa valdoma. Manau supratote ,kad ne korona čia yra problema o skurdas.

Pil.

Pil. portretas
Vyriausybei reikia trauktis, nes jiems nuo koronos smegenys nesveikos pasidarė. Daugumoje kitose šalyse baigėsi karantinas,viskas dirba ir gyvenimas juda i priekį.Lietuvą ir jos nepriklausomybę pražudys patys.Įdomu kur tada desis kiaulės nuo lovio. Žmonės jau nepakenčia tvarkos Lietuvoje ir tuos kurie savo nurodymais varžo žmogaus teisės ir laisvę laisvai judėti. Tai jau pažeista LR Konstitucija ,kurią pažeidė tie kurie privalo saugoti ją ir gerbti.

Būti ar nebūti

Būti ar nebūti portretas
Vyriausybė sprendžia esminį filosofinį klausimą - būti ar nebūti kaukėms. Labai sunki užduotis. Reikia tartis su ekspertais, PSO, o svarbiausia su Šveiku. Yra tokia grupė ligonių vadinamų psichastenikais. Jie niekaip negali apsispręsti ką pasirinkti, išsikankina, iškankina kitus, jeigu kažką nusprendžia, tada svarsto ką nusprendė, jeigu ką padaro, tai svarsto, kad galėjo kitaip padaryti ir tai gali tęsti dienomis, mėnesiais, o kai kam visą gyvenimą. Ką padarysi - ligoniai. Reikia atleisti - trinkelizuota Nauja Vilnia laukia.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių