Ministrai vieningi: ES sankcijos Baltarusijai turi būti įvestos kuo greičiau

  • Teksto dydis:

Demokratinės valstybės turi remti Baltarusijos žmonių laisvės siekį ir padėti jų balsams būti išgirstiems, o tie, kurie ėmėsi brutalių veiksmų prieš taikius protestuotojus, turi atsakyti, pažymėjo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Taline (Estijoje) vykusiame tradiciniame Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) užsienio reikalų ministrų susitikime.

Ministras kvietė bendramintes Šiaurės ir Baltijos partneres sutelkti pastangas ir konkrečiais veiksmais padėti Baltarusijos žmonėms. „Vertinant šiek tiek platesnį kontekstą, negalime nepastebėti autokratinių lyderių kaimynystėje valdžios konsolidavimo ir reaguoti į realijas per vėlai“, – teigė ministras. Susitikimo dalyviai vieningai sutarė, kad ES sankcijos Baltarusijai turi būti įvestos kuo greičiau.

Rugsėjo 8-9 dienomis vykusiame susitikime ministrai aptarė užsienio ir saugumo politikos, regioninio bendradarbiavimo aktualijas, svarbiausius Europos Sąjungos (ES) darbotvarkės klausimus, COVID-19 pandemijos ir klimato kaitos iššūkius, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Tradiciniuose, kasmet vykstančiuose NB8 šalių susitikimuose, kuriuose dalyvauja Estijos, Danijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos užsienio reikalų ministrai, dalijamasi užsienio politikos aktualijų vertinimais, koordinuojamos pozicijos ir veiksmai sprendžiant bendrus iššūkius. Per metus įvyksta iki kelių dešimčių aukšto lygio politikų, parlamentarų, įvairių sričių ekspertų susitikimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Iš kvailumo, tik iš jo...

nordland

nordland portretas
tie pusdurniai, su savo iniciatyvomis, jau padovanojo rusijai kryma, o dabar dar ir baltarusija stumia jiems i glebi. kartais net apima abejones, ar jie is kvailumo visa tai daro, ar rusija jiems uz tai moka.

jau

jau portretas
ryskeja politintrigantu rezultatai kaip /ruspaslaptis itakojo komsorga siai veiklai putinui paprasius kad sustiprint rusijos galybe tuo paciu sus visa pabaltijo ekonomika kurios euroturgelis nekompensuos ir lygibes cia nebuvo ir nebus nes musu pensijos 10k mazesnes nei vokieciu ar belgu stai tau ir /demon kratinys/ kur kiekvienas kratosi pagal save o /runkeliai/ priprate saziningam darbui iki siol nesuvirskina sios sistemos gobsumo?...o seni /korifejai/ su vokeliais vel zada kalnus pazadu /runkeliams/ ir vel ie patys /tupyje/ darbo gaujos /agurkinis/ palikes seima nori valdyt musu tauta tik idomu kas finansuos tuos /gerucius taip besiverziancius prie valdlovio be gedos jausmo kirkina sali......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių