Patogu: kol ministras nakvoja Seimo bute, byra pinigėliai iš butų nuomos

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius su žmona bendros nuosavybės teise valdomą nekilnojamąjį turtą nuomojo rinkos kaina, praneša LRT žinios.

Visgi susisiekimo ministras savo kaltės nepripažįsta ir teigia, kad, kam naudojamas J. Narkevičiaus šeimos būstas, yra jo asmeninis reikalas.

„Tai mano teisė turėti mano uždirbtą nuosavybę, nieko čia nėra neteisėto, tai mūsų reikalas ir mūsų teisė gyventi ten, kur yra teisėta gyventi“, – LRT radijui teigė J. Narkevičius.

Susisiekimo ministras žurnalistams atsisakė patikslinti, kiek pajamų atneša nuomojamas būstas.

„Kiek reikia, tiek ir neša“, – trumpai atsakė J. Narkevičius.

Tai mano teisė turėti mano uždirbtą nuosavybę, nieko čia nėra neteisėto, tai mūsų reikalas ir mūsų teisė gyventi ten, kur yra teisėta gyventi.

LRT radijas paskelbė, kad susisiekimo ministras už savo nuomojamą būstą gauna 9 tūkst. eurų, tačiau per kokį laikotarpį ši suma susidaro – nėra skelbiama, kaip ir tai, ar už nuomą yra mokami mokesčiai valstybei. Visgi J. Narkevičiaus viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje nėra nurodoma, kad susisiekimo ministro žmona vykdytų individualią veiklą.

„Taip, pagal teisės aktus. Aš deklaravau viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje“, – BNS antradienį sakė ministro žmona I. Narkevič.

Ministro žmona šiuo metu dirba Vilniaus rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyboje. Ji teigė, kad jos interesų deklaracija nėra vieša pagal teisės aktus.

Tuo metu J. Narkevičiaus deklaracijoje nurodyta, kad sutuoktinė šių metų sausio 1-ąją sudarė 9 tūkst. eurų vertės nuomos sandorį, galiojantį iki ateinančių metų sausio 1-osios.

Ministro deklaracijoje taip pat nurodyta, kad 2014 metų kovą jis sudarė beveik 105 tūkst. eurų vertės sandorį dėl nekilnojamojo turto išsimokėtino pirkimo.

I. Narkevič teigė, kad butą, už kurį šiuo metu mokama paskola, jį nuomoja pagal verslo liudijimą.

„Turiu verslo liudijimą, to pakanka“, – teigė ministro sutuoktinė.

Ji taip pat teigė, kad pasirinko bute ne gyventi, o jį nuomoti, nes šis „neatitinka jos poreikių“.

Pasak I. Narkevič, jai taip pat teko nakvoti Seimo viešbutyje, tačiau „retai“.

„Teko. Senokai, tiesą sakant. Nepamenu, kada tiksliai. Nakvodavau labai retai, kai šeimai būtinumas buvo“, – sakė I. Narkevič.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę portalas „15min.lt“ skelbė, kad J. Narkevičiui, kaip Seimo nariui, skirtame bute Seimo viešbutyje gyvena jo dukra Karolina Narkevič. Pagal Seimo statutą, Seimo narių artimieji gali gyventi šiuose butuose, jei juose gyvena patys parlamentarai.

Pasipiktinimo taip pat yra sulaukęs ir ministro sprendimas spalio pabaigoje atleisti Lietuvos pašto valdybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chamas

Chamas portretas
Tokie chamai karaliukai valdo visa lietuva nemaza ju dalis ir tar zemvaldziu kurie su traktoriais isriedejo i gatves

ten

ten  portretas
bidi tokie ,todel vienas kita ir palaiko ir nieko blogo nemato ,cia viskas normalu ,taip ir turi buti ,jiems net nesuprantama ,ka jie daro ne taip

As

As portretas
Profesionalus bebras...
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių