Mitinge dalyvavę politikai žada inicijuoti komisiją tirti teisėsaugos veiksmus

  • Teksto dydis:

Antradienio mitinge prie Seimo Vilniuje dalyvavę politikai žada inicijuoti komisiją, kodėl nebuvo sulaikyti, anot jų, riaušes sukėlę provokatoriai, o į areštinę uždaryti, kaip teigia, niekuo dėti žmonės.

„Tokią komisiją inicijuos Seimo narys Petras Gražulis, bus išsiųstas laiškas ir Generalinei prokuratūrai su prašymu ištirti šituos klausimus, taip pat tikimės, kad Seimas sudarys tą komisiją“, – per spaudos konferenciją Seime ketvirtadienį sakė P. Gražulio padėjėjas Naglis Puteikis.

„Jeigu Seimas tokios komisijos nesudarys, o prokuratūra toliau vykdys politikų, (Agnės) Bilotaitės nurodymą surasti kažkokią mistinę organizaciją, kuri koreguoja veiksmus tarp maištų pabėgėlių stovyklose ir to, kas buvo vakar – jeigu prokuratūra taip elgsis, teks sudarinėti visuomeninę komisiją“, – teigė jis.

P. Gražulis sakė, jog yra parengęs klausimus teisėsaugos atstovams.

Šeimų sąjūdis anksčiau pranešė, kad sulaikytos jo narės Adelina Sabaliauskaitė ir Vitolda Račkova, nors jos, pasak organizacijos atstovų, tik filmavo ir net ramino protestuotojus, kad šie nemėtytų akmenų.

P. Gražulis taip pat teigė, kad buvo sulaikyta Seimo nario Valdemaro Valkiūno padėjėja Nendrė Černiauskienė. Jis tikino, kad ši teigė pati buvusi pastumta ir krisdama griebė už ją pastūmusio vyro drabužių, už ką ir buvo sulaikyta.

Apie 5 tūkst. žmonių antradienį buvo susirinkę į sankcionuotą mitingą prie Seimo Vilniuje protestuoti prieš Vyriausybės planuojamus ribojimus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Vilniaus apygardos prokuratūra ketvirtadienį kreipėsi į teismą ir prašo suimti visus 26 riaušių byloje sulaikytus įtariamuosius. Du iš šių prašymų teismas jau atmetė, kiti dar svarstomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apkaltą

apkaltą portretas
riaušininkų sėbrams seime!

Ir dar ištirkit kas

Ir dar ištirkit kas  portretas
samdė provokatorius, kas užsiėmė propaganda.

jis

jis portretas
geriausia gynyba- puolimas. Tik va su pasitikėjimu tokiais politikais ne kas. Prisipažinkite, kad susimovėte ir nevaldėtė organizuoto "mitingo", o ne mes nekalti, mes nusišaliname. Taigi jūsų dėka susirinko jus palaikanti saujelė anarchistų ir nusikaltėlių.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių