Moldovoje apsilankęs G. Landsbergis užtikrino jai Lietuvos paramą kelyje į ES

  • Teksto dydis:

Moldovoje trečiadienį apsilankęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis užtikrino Kišiniovui užtikrino humanitarinę ir ekspertinę paramą integracijos į Europos Sąjungą (ES) kelyje.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, G. Landsbergis susitiko Moldovos užsienio reikalų ir Europos integracijos ministru Nicu Popescu (Niku Popesku).

Pasak pranešimo, per susitikimą Lietuvos ministras užtikrino paramą Moldovos suverenitetui ir teritoriniam integralumui bei pabrėžė, kad Lietuva lieka pasirengusi tęsti humanitarinę paramą Moldovai priimant pabėgėlius.

„Lietuva tiki šios šalies europine ateitimi bei tvirtai palaiko Moldovos eurointegracinius siekius. Džiaugiuosi, kad tapusi Europos Sąjungos (ES) šalimi kandidate, Moldova tvirtai žengia reformų keliu ir konsoliduoja politinio elito pastangas siekti tikslų kelyje į ES integraciją“, – pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Jis pabrėžė, kad Moldovos vykdomos reformos yra svarbios ir pačios šalies visuomenei, stiprinant jos atsparumą išorinėms grėsmėms.

Ministrai taip pat aptarė saugumo situaciją regione ir jos keliamus iššūkius kaimyninėms šalims. G. Landsbergis atkreipė dėmesį, kad Ukrainoje Rusijos atakuojama Zaporižios atominė elektrinė gali tapti viena didžiausių katastrofų Europos žemyne, todėl, pasak jo, reikia dėti visas pastangas, kad nelaimės būtų išvengta.

Ministras G. Landsbergis taip pat pabrėžė solidarumo ir pagalbos Ukrainai svarbą Rusijos agresijos kontekste.

Sveikindamas Moldovos vyriausybės sprendimus teisingumo, kovos su korupcija srityse, įgyvendinant valdžios institucijų depolitizavimą, ministras užtikrino Lietuvos vyriausybės pasirengimą teikti Moldovos ES integracijai reikalingą konkrečią ekspertinę paramą, remti Moldovos viešojo sektoriaus stiprinimą ir reformas.

Lietuvos užsienio reikalų ministras G. Landsbergis trečiadienį Moldovoje lankėsi kartu su Airijos užsienio reikalų ir gynybos ministru Simonu Coveney (Saimonu Koveniu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Tvarkyk reikalus namie .paramos ukrainai potto moldovai na kam tik prireiks.

Šunauja \\\\\.../////

Šunauja  \\\\\...///// portretas
tau URM"e užtikrins kelią į Pravieniškes,prie parašos,"biznieriau".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių