NATO pajėgų kovinėje grupėje – vadų pasikeitimo ceremonija

  • Teksto dydis:

Vadovavimą šalyje dislokuotai NATO pajėgų kovinei grupei antradienį perėmė Vokietijos kariuomenės karininkas pulkininkas leitenantas Peeras Papenbroockas (Peras Papenbrukas), pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Naujasis vadas, vadovavęs kovinei grupei ir prieš dvejus metus, pareigose pakeitė irgi Vokietijos kariuomenės pulkininką leitenantą Axelį Niemanną (Akselį Niemaną).

„Septintoji NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės rotacija Lietuvoje buvo visiškai kitokia dėl pasaulį užklupusios koronaviruso pandemijos. Mes susidūrėme su nematomu priešu, tačiau griežtomis priemonėmis ir karių disciplinos dėka sugebėjome įveikti šią grėsmę. Misiją sėkmingai atlikome ir tuo didžiuojuosi“, – ceremonijoje sakė A. Niemannas.

Už puikią tarnybą jam krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis įteikė medalį „Už pasižymėjimą“, taip pat Vokietijos karininkui įteikta ir Lietuvos kariuomenės vado dovana.

Vokietija naujai pusės metų rotacijai Lietuvoje dislokuoja 104-ąjį tankų batalioną.

„Mūsų tikslas – užtikrinti taiką ir užkirsti kelią konfliktams, o tai prisideda prie bendros NATO atgrasymo ir gynybos laikysenos. Mano, kaip NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės vado, misija Lietuvoje – užtikrinti patikimą atgrasymą, pagrįstą mūsų kariniais pajėgumais, pratybomis ir pasirengimu“, – teigė naujasis NATO bataliono kovinės grupės vadas P. Papenbroockas.

Šiuo metu NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupės pagrindą sudaro Vokietijos kariai, joje taip pat tarnauja ir prancūzai, olandai, norvegai, čekai, belgai, Islandijos ir Liuksemburgo kariai.

Krašto apsaugos ministro teigimu, tikslas NATO batalioną padaryti efektyviomis jungtinėmis pajėgomis.

„Mes visi turime tęsti bendras pastangas, kad pasiektume dar vieną svarbų tikslą – padaryti NATO priešakinių pajėgų batalioną efektyviomis jungtinėmis pajėgomis, turinčiomis svarbią sąjungininkų paramą ore ir jūroje“, – pranešime teigė R. Karoblis.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė Lietuvoje dislokuota 2017 metų vasarį, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje ir karinį aktyvumą regione.

Panašūs daliniai dislokuoti Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje. Nuo dislokavimo pradžios kartu su Lietuvos kariais rotuodamiesi jau yra treniravęsi per 8 tūkst. karių iš devynių NATO valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių