Naujausia apklausa: kas laimėtų prezidento rinkimus, jei jie vyktų šį savaitgalį

  • Teksto dydis:

Jei prezidento rinkimai vyktų šį savaitgalį, didžiausio Lietuvos gyventojų palaikymo sulauktų dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda, rodo pirmadienį skelbiama naujienų portalo „Delfi“ užsakymu atlikta visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ apklausa.

Jos duomenimis, gruodžio mėnesį už G. Nausėdą būtų balsavę 17,7 proc. apklaustųjų, lapkritį tokių buvo 17,4 procento.

Artimiausiais jo varžovais galėtų būti advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė Ingrida Šimonytė.

I. Vėgėlę lapkritį ir gruodį rinkosi toks pat respondentų skaičius – 10,4 procento, už I. Šimonytę gruodį ketino balsuoti 10,3 proc. apklausos dalyvių, lapkritį – 11,7 procento.

Toliau eina opozicijoje veikiančios Lietuvos socialdemokratų partijos lyderė, europarlamentė Vilija Blinkevičiūtė su 5,8 proc. palaikymu (lapkritį buvo 4 proc.), opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas, buvęs premjeras Saulius Skvernelis su 5,3 proc. (5 proc.), Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė–Nielsen su 4,1 proc. (2,6 proc.) parama.

Apklausos duomenimis, už visuomenininką Andrių Tapiną balsuotų 3,7 proc. rinkėjų (3,4 proc.), už krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską – 3,1 proc., tiek pat kaip ir lapkritį.

Seimo narys, partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas Remigijus Žemaitaitis užima devintą poziciją. Gruodį jį būtų rinkęsi 2,9 proc. apklaustųjų, lapkritį – 2 procentai.

Lentelę užbaigia buvęs susisiekimo ministras, Lietuvos elektros perdavimo tinklų sistemos operatoriaus „Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis su 2,4 proc. palaikymu (1,2 proc.).

Už kitą, tai yra neįvardytą, kandidatą balsavę būtų 5,9  proc. apklaustųjų, nebalsavę – 13,4 proc., nežinojo 15 proc. respondentų.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ tyrimą atliko gruodžio 15–24 dienomis, apklausta 1010 žmonių nuo 18 iki 75 metų – pusė jų į tyrėjų klausimus atsakė telefonu, kita pusė – internetu.

Tyrimo rezultatų paklaida sudaro 3,1 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba portretas
Vienintelis Nr.1kandidatas tik Eduardas Vaitkus! Jis už tautą, už nepriklausomą Lietuvą. Kiti amerikos padlaižūnai.

Expertad

Expertad portretas
Is kur jie ta statistiką gauna.Tai yra formuojama klaidinanti visuomenės statistika.Tai yra rinkimų propaganda, yra įdomu už kieno pinigus ta apklausa.Tokias neteisingas apklausas reikia griežtai uždrausti,juk tai melo mašina.

Antanas

Antanas portretas
Lietuviška tolerancija; seimo pirmininkė kalba rusiškai, premjerė-lenkiškai, Prezidentas -lietuviškai
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių