G. Nausėda JT Generalinėje Asamblėjoje ruošiasi kelti saugumo, klimato problemas

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje ruošiasi kelti saugumo, informacinio atsparumo ir klimato kaitos problemas.

„Mano pranešimo pagrindinės temos, žinoma, yra susijusios su dabarties aktualijomis ir tai pirmiausia yra tarptautinio saugumo situacija, ypač turint omenyje, kad Lietuva yra karštajame pasaulio taške“, – teigia prezidentas komentare, kurį iš Niujorko perdavė jo spaudos tarnyba.

Pasak jo, dalykai, kurių negalima toleruoti – agresyvūs Baltarusijos režimo veiksmai, susiję su neteisėta migracija, todėl svarbu siekti šiuo klausimu tarptautinio solidarumo.

G. Nausėda taip pat teigia, kad pasaulis per pandemiją tapo pažeidžiamas ne tik medicinine, tačiau ir informacine prasme.

„Pandemija virsta infodemija, kurioje spekuliuojama įvairiomis teorijomis, kai kurios iš jų yra pagrįstos, kai kurios – ne, kai kurių iš jų tikslas yra tiesiog dezinformuoti visuomenę, sukelti dar daugiau sumaišties ir panikos“, – kalbėjo prezidentas.

Jo teigimu, svarbu rasti būdų padaryti visuomenes atsparesnėmis informacine ir hibridinių atakų prasme.

Prezidentas taip pat sako akcentuosiantis jam svarbius žaliosios ekonomikos, gamtos apsaugos, biologinės įvairovės klausimus.

„Tai yra mūsų atsakomybė prieš ateities kartas, prieš mūsų vaikus ir mūsų anūkus ir aš labai tikiuosi, kad šioje Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje tikrai bus skirtas pakankamas dėmesys, bent jau aš savo pavyzdžiu noriu tai pademonstruoti“, – sakė G. Nausėda.

Kasmet Niujorke vykstančiame renginyje kalbas perskaito visų Jungtinėms Tautoms priklausančių šalių vadovai.

G. Nausėdos pranešimas numatytas apie 19 val. Lietuvos laiku.

Pernykštėje kalboje prezidentas daug dėmesio skyrė Baltarusijai, joje tuo metu vyko protestai po prezidento rinkimų.

Tąkart G. Nausėda pavadino Aliaksandro Lukašenkos režimą neteisėtu, paragino tarptautinę bendruomenę jį pasmerkti, o A. Lukašenką – taikiai perduoti valdžią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

turbut

turbut portretas
jau nekyla,tai bando iskelt

Gidas

Gidas portretas
Atsigręžk ir atsibsk,vaikai ir anūkai jau dabar pasodinti skolose.Padarėt klounų valstybę dėl savo gobšumo,kvailumo.

Ar gerovės valstybė?

Ar gerovės valstybė? portretas
Kad tarnauju Švabui, ju vakcinom. 90% subadysiu gal 8 kartus , gal kol numirs
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių