A. Norkienė vadovybės atsakomybės dėl frakcijos skilimo nemato

„Valstietė“ Aušrinė Norkienė dešimties parlamentarų pasitraukimą iš jos vadovaujamos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Seime vertina ne kaip skilimą, bet kaip išsigryninimą.

„Manau, kad partijoje (įvyko – ELTA) išsigryninimas. Tai pasakymas dar kartą, kokios mūsų vertybės. Aš manau, kad tai dalį šių žmonių paskatino atsiskirti. Manau, kad daliai žmonių vertybiškai buvo sudėtinga būti frakcijoje“, – antradienį, po to, kai beveik trečdalis LVŽS frakcijos narių pranešė apie pasitraukimą, Eltai sakė A. Norkienė.

„Valstietė“ tikino, kad partijos vadovybė dėjo visas pastangas išlaikyti pasitraukusius narius.

„Suaugę žmonės, politikai priėmė sprendimą, ir jei jie apsisprendžia, žinoma, jų nesulaikysi. Pokalbių tikrai buvo, dalis nenorėjo kalbėti. Matyt, jau buvo sprendimą priėmę ir jautėsi komfortiškiau apie tai nekalbėdami“, – pridūrė ji.

Suaugę žmonės, politikai priėmė sprendimą, ir jei jie apsisprendžia, žinoma, jų nesulaikysi. Pokalbių tikrai buvo, dalis nenorėjo kalbėti. Matyt, jau buvo sprendimą priėmę ir jautėsi komfortiškiau apie tai nekalbėdami.

Pasak jos, būtent tam ir buvo skirtas dalies frakcijos narių kritikos sulaukęs neoficialus „valstiečių“ susirinkimas Baptuose.

„Mes tada ir Baptuose rinkomės ne tam, kad kurį apšnekėtume, mes kalbėjome, kaip tuos žmonės išlaikyti. Bet apie tai niekas neklausė. Mūsų tikslas buvo toks“, – teigė ji ir akcentavo, kad į šį susirinkimą buvo pakviesti ir LVŽS frakciją paliekantys parlamentarai.

„Tas pats Zenonas Streikus ten dalyvavo, ta pati Laima Mogenienė buvo kviečiama, ji neatvyko, ji atsisakė“, – teigė ji.

Galiausiai, pažymėjo A. Norkienė, pastaruoju metu perkalbėti nuo išstojimo iš frakcijos ir partijos buvo bandoma ir ilgametę LVŽS narę Rimą Baškienę.

„Aš pati ir su Rima kalbėjau, ir rašiau žinutę, kad Ramūnas Karbauskis kviečia, kad jis nori susitikti, pasišnekėti. Bet iš to, kaip žmogus atsako, supranti, kad sprendimą jie jau yra priėmę. Manau, kad garbinga būtų ir sakyti, o neieškoti papildomų priežasčių. Nemanau, kad reikia nueiti į asmeniškumus“, – teigė LVŽS seniūnė.

Antradienį ekspremjeras Saulius Skvernelis Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos ir paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Naujoji frakcija vadinsis Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“.

Kartu su ekspremjeru iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukia Laima Nagienė, Rūta Miliūtė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Tomas Tomilinas, Laima Mogenienė, Rima Baškienė, Linas Kukuraitis, Zenonas Streikus.

Taip pat prie naujosios frakcijos turėtų prisijungti trys Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę parlamentarai: Domas Griškevičius, Vytautas Bakas ir Algirdas Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Toma

Toma portretas
Norkienė ,Burokienė ir Širinnskienė trys muškietininkès valstiečiû partijoje su vadu Karbauskiu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių